Românii din străinătate trimit tot mai puțini bani rudelor din țară

142
Românii din străinătate trimit tot mai puțini bani rudelor din țară - romani-strainatate-1704297437.jpg

Articole de la același autor

Tot mai mulți români au rude în străinătate, însă sumele trimise de acestea în țară sunt din ce în ce mai mici. Cele mai recente analize arată că numărul celor care își ajută familia rămasă acasă a scăzut cu 20% în ultimii 10 ani. Unii n-au mai avut bani, pentru că inflația a crescut în toată Europa, iar alții și-au luat familia cu ei în străinătate și nu mai au de ce să trimită bani în România.

Un sondaj recent arată că aproape 70% dintre cei care au răspuns spun că au rude în străinătate. Față de anul 2013, procentul a crescut cu aproape 20% în 2023.

„Banii care sunt trimiși de românii din străinătate, ca volum, se datorează în special crizei economice și sanitare din ultima perioadă, a stagnării creșterii salariilor și a veniturilor acestora din străinătate, și atunci au trimis mai puțini bani în România. A doua situație este dată de faptul că multe familii de români s-au stabilit în străinătate și au adus copiii cu ei, și atunci banii care au fost trimiși în România au fost mai puțini”, susține Mihai Roman, specialist în economie.

De asemenea, peste 84% dintre cei care au participat la studiu consideră că românii din diaspora ar trebui să aibă dreptul de a vota la alegerile din România. La studiu au răspuns 1.100 de persoane cu vârste de peste 18 ani, în perioada 20-27 noiembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.459 secunde