S-a modificat perioada de izolare, în cazul bolnavilor de COVID-19. OMS a anunțat cât trebuie să stăm acasă, dacă prezentăm simptome specifice

468
1
S-a modificat perioada de izolare, în cazul bolnavilor de COVID-19. OMS a anunțat cât trebuie să stăm acasă, dacă prezentăm simptome specifice - covid-1673628172.jpg
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat o modificare a perioadei privind perioada de izolare pentru persoanele infectate cu Sars-CoV-2. Astfel, OMS recomandă persoanelor infectate cu virusul Sars-CoV-2 să se izoleze timp de 10 zile, dacă au simptome, şi timp de cinci zile, dacă nu prezintă simptome, potrivit GândulAnterior, OMS recomandase 13 zile de izolare pentru persoanele infectate care prezentau simptome şi 10 zile pentru cele asimptomatice.

De asemenea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă teste rapide antigen pentru persoanele infectate, pentru ca acestea să poată vedea dacă infecţia a trecut şi pentru a putea scurta astfel perioada de izolare.


OMS îşi bazează recomandările pe 12 studii la care au participat aproape 3.000 de persoane și precizează că acestea sunt doar recomandări şi fiecare ţară îşi poate stabili propriile linii directoare în acest sens.


Comentează știrea

Ei
13 ianuarie
noi și ai lor

"S-c-a-oala" de acasă!!!?!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3404 secunde