Sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale

179
Sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale - sanctiuni-1655295858.jpg
Direcția Generală Poliția Locală Constanța a desfășurat, în ultimele zile, o serie de controale în trafic, pentru identificarea vehiculelor concepute și destinate transportului de mărfuri care nu dețineau autorizație de folosire a tramei stradale și aviz de traseu. Ca urmare, polițistii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au aplicat 106 sancțiuni în valoare de 39.674 lei. Potrivit Primăriei Constanța, circulația fără a deține autorizație valabilă de folosire a tramei stradale și după caz, fără obținerea avizului de traseu sau neprezentarea acestora la solicitarea persoanelor abilitate să efectueze controlul constituie contravenție. În acest sens, achitarea taxei și obținerea autorizației de circulație nu înlătură obligația conducătorului autovehiculului de a respecta indicatoarele de limitare de tonaj instalate de admistratorul drumului.

În situația în care traseul autovehiculului impune parcurgerea unor artere cu limitare de tonaj și transportul despășește limita maximă admisă aferentă acestor artere, accesul este permis numai în cazul achitării taxei, a obținerii autorizației de circulație și a obținerii avizului de traseu eliberat de administratorul drumului. Avizul de traseu se eliberează de către SC Confort Urban SRL în calitate de administrator al drumului public.

Persoanele fizice și juridice pot achita taxa de folosire tramă stradală prin următoarele modalități: la ghișeele agențiilor fiscale SPIT, numerar sau prin intermediul cardului bancar; prin serviciul Westaco Express, la staţiile OMV Petrom și magazinele Inmedio din municipiul Constanța, în numerar; prin ordin de plată, în contul RO39TREZ23121160250XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Constanţa, beneficiar Primăria Municipiului Constanţa, cod fiscal 4785631, caz în care eliberarea autorizației se efectuează doar la ghișeele agențiilor fiscale. De asemenea, puteți face plata online, pe site-ul instituției, www.spit-ct.ro cu sau fără autentificare în aplicația e-Tax.

Pagina a fost generata in 0.3647 secunde