Sindicaliştii de la Cartel Alfa cer demisia ministrului Muncii

138
Sindicaliştii de la Cartel Alfa cer demisia ministrului Muncii - cartel-alfa-1685977863.jpg

Articole de la același autor

Membrii CNS Cartel Alfa sunt, în continuare, nemulţumiţi şi cer demiterea ministrului Muncii, Marius Budăi, precum și intrarea într-un dialog social real și responsabil. Ei susţin că a doua măsură urgentă este revenirea la o fiscalitate echilibrată a muncii, prin transferul unui procent din contribuțiile sociale înapoi către angajator.

„În fapt, lipsa unei consultări reale este sursa principală a tuturor conflictelor. Obstrucționarea dialogului social și atitudinea arogantă a guvernanților au dus la blocajele actuale ce au amplificat nemulțumirile lucrătorilor. Ministrul Muncii interpretează într-un mod personal și dictatorial dialogul social. El invită la discuții anumiți parteneri sociali, după criterii care nu se regăsesc în nicio lege a dialogului social. Proiecte de legi extrem de importante, cuprinse în PNRR - reforma pensiilor speciale, legea salarizării și reforma sistemului public de pensii, au fost elaborate fără niciun fel de consultare cu partenerii sociali. Lipsa de transparență, modul în care clasa politică ține cu dinții de privilegii aberante și sfidătoare, precum pensiile speciale ale aleșilor, ratarea termenelor din PNRR, dar și semnalele negative transmise de Bruxelles arată clar incompetența guvernului în gestionarea procesului de revenire din criză. Primul pas necesar pentru gestionarea conflictelor este demiterea actualului ministru al muncii și intrarea într-un dialog social real și responsabil.

O a două măsură prioritară este revenirea la un sistem fiscal echilibrat, cu transferul imediat al unui procent din contribuțiile sociale ale angajaților înapoi către angajator”, au precizat sindicaliştii. Totodată, ei susţin că haosul politic nu este creat de către lucrătorii care sunt în stradă sau amenință cu greva, ci răspunsul acestora vine după șiruri lungi de nemulțumiri în care negocierile au eșuat, iar doleanțele lor nu au fost luate în seamă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5497 secunde