Angajații din Sănătate, panicați că li se vor micșora veniturile

300
Angajații din Sănătate, panicați că li se vor micșora veniturile - fond-angajati-sanatatejpg-2-1681403675.jpeg

Articole de la același autor

De câteva zile se tot discută despre posibilitatea de reducere a bugetelor unora dintre sectoare. Îngrijoraţi şi cu salarii nemajorate de câţiva ani pe anumite sectoare, membrii Federației „Solidaritatea Sanitară” din România (FSSR) solicită guvernanților să nu includă Sănătatea în lista celor care vor suferi reduceri bugetare.



În acest context, Federația „Solidaritatea Sanitară” consideră că afirmațiile unor oficiali guvernamentali privind reducerea sporurilor trebuie privite contextual. Având în vedere cele semnalate, sindicaliştii atenționează Guvernul României că reducerea veniturilor angajaților din Sănătate ar însemna anularea strategiei de stopare a migrației personalului medical, prin intermediul unor venituri salariale comparabile cu cele existente în alte state.

Potrivit preşedintelui CNS Cartel Alfa, filiala Constanţa, Ion Caraignat, FSSR este afiliată la sindicat, în această situaţie aflându-se foarte multe persoane. „În judeţul nostru avem în jur de 900 de membri de la «Solidaritatea Sanitară». Dintre aceştia, aproximativ 300 de medici numai în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Alţi membri de sindicat mai sunt la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi la Sanatoriul Balnear Mangalia”, ne-a declarat acesta. Totodată, Federația „Solidaritatea Sanitară” consideră că nu se poate discuta despre o modificare a legii salarizării care ar avea ca efect reducerea veniturile salariale ale profesioniștilor din Sănătate. Mai mult decât atât, așteptările firești și legitime ale angajaților din Sănătate sunt de a beneficia de o creștere a veniturilor salariale care să acopere cel puțin nivelul inflației. „Este relevant faptul că nivelul cumulat al inflației din anul 2018 până în prezent este de cel puțin 30%, aceasta determinând o scădere semnificativă a veniturilor salariale reale. Spre exemplu, în cazul unei bune părți din categoria asistentelor medicale, inflația a depășit deja cu mult nivelul creșterilor salariale inițiale, determinând o scădere a puterii de cumpărare (a salariilor reale) sub nivelul anului 2018”, a adăugat vicepreședintele FSSR, Gabriel Predica.   



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4488 secunde