Societate responsabilă cu transferul de deșeuri prin Portul Constanța Sud, amendată de către comisarii de mediu

486
Societate responsabilă cu transferul de deșeuri prin Portul Constanța Sud, amendată de către comisarii de mediu - amenda-mediu-port-1711617053.jpeg

Articole de la același autor

Comisarii Gărzii de Mediu Constanța au amendat o societate din Mihăilești, județul Giurgiu, care a demarat procedurile de transfer deșeuri de materiale plastice prin Portul Constanța Sud. Societatea a primit o amendă de 50.000 de lei, în urma unui control efectuat de către Garda de Mediu Constanța.

La fața locului, comisarii de mediu au constatat că documentele întocmite pentru exportul în Malaezia a trei containere încărcate cu 66.360 kg de deșeuri de plastic erau incomplete și conțineau date eronate. Astfel, societatea a încălcat prevederile Hotărârii de Guvern 788/2007 și a Regulamentului european 1013/2006 privind transferul de deșeuri.

În urma analizei efectuate asupra documentelor și a inspecției vizuale a încărcăturii, a reieșit că deșeurile au fost încadrate sub un cod eronat în Anexele VII pentru realizarea transferului de deșeuri, iar aceste documente obligatorii pentru realizarea procedurii erau incomplete. Pe lângă sancțiunea aplicată, Garda de Mediu Constanța a interzis continuarea procedurii de export în baza documentelor prezentate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3724 secunde