Șomerii și persoanele cu handicap, încurajate și ajutate să-și găsească de muncă

180

Articole de la același autor

Serviciul Public de Ocupare din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă va oferi pachete de măsuri integrate grupurilor vulnerabile și va încuraja mobilitatea forței de muncă.


Strategia politicilor de ocupare și cea de reformă a SPO au fost dezbătute, la sfârșitul săptămânii, de conducerea ANOFM și reprezentanții din întreaga țară, în cadrul unei întâlniri de lucru la care a participat și ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Pîslaru. 


Acesta este de părere că SPO trebuie să pună accent pe oferirea de servicii integrate grupurilor vulnerabile, persoanelor care sunt greu și foarte greu ocupabile, explicând că acestea trebuie să fie identificate, trebuie să se stabilească problemele lor, în funcție de care să li se ofere servicii de profilare, de acompaniere. 


"Sunt milioane de oameni care au vulnerabilități: fie sunt în sărăcie, fie sunt cu dizabilități, fie sunt privați de diverse posibilități de a accede la o viață decentă, sunt marginalizați și ieșiți din circuitul economic", a precizat ministrul Muncii. 


Dragoș Pîslaru consideră că trebuie luate măsuri pentru creșterea mobilității forței de muncă la nivel național având în vedere nevoia diferită de ocupare de la un județ la altul. 


"Este o problemă de cantitate în ceea ce privește populația activă, în perspectivă ne vom confrunta cu un deficit de forță de muncă și, în același timp, există o problemă de calitate a forței de muncă, de competențe. Nu sunt mulți oameni activi pe piața forței de muncă, iar o mare parte nu este pregătită pentru structura economică spre care România tinde", a mai spus ministrul Muncii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4867 secunde