Sorin Cîmpeanu: Școlile și grădinițele private rămân deschise

3314
Sorin Cîmpeanu: Școlile și grădinițele private rămân deschise - sorin-1635079012.jpg
Școlile și grădinițele private pot rămâne deschise pentru următoarele două săptămâni, în ciuda recomandării specialiștilor de a le trece online sau în vacanță, cum se întâmplă în sistemul de stat. Un articol care prevede suspendarea cursurilor în școlile private, care era în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), nu a fost preluat și în Hotărârea de Guvern, a precizat,
ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.


Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor față în față din școlile private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern în care sunt prevăzute restricţiile ce intră în vigoare de luni.


Acest lucru nu poate fi reglementat de Ministerul Educației la nivel de structură a anului școlar, a spus ministrul Cîmpeanu. 

"Conform art. 8.1 din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță, sau cursuri online. Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat", a declarat Cîmpeanu. 


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3459 secunde