Stadion nou, centru de convenții și expoziții, acvariu mai mare și aquapark de iarnă, la Constanța

5542
12

Articole de la același autor

Stațiunea Mamaia este unul din principalele puncte de atracție turistică de pe litoral. Se știe asta de ani de zile, iar ritmul amețitor cu care s-a dezvoltat în ultimii ani demonstrează că zona este în continuare pe val. Însă Mamaia vine la pachet cu Constanța, un oraș care are nevoie de un restart din toate punctele de vedere, dar mai ales din punct de vedere al turismului. Tocmai pornind de la această idee, autoritățile locale au pornit demersurile și au apelat la o firmă de consultanță pentru a elabora Strategia de dezvoltare și promovare a turismului în municipiul Constanța. Prima variantă a proiectului este deja disponibilă, pe site-ul Primăriei Constanța, și este supusă dezbaterii publice.

Pornind de la schimbările produse în industria ospitalieră în ultimii ani, dar și de la necesitățile și posibilitățile Constanței, consultanții au construit o strategie care pare să fie pe placul edilului municipiului, dar și al patronatelor. Propunerea cuprinde și câteva proiecte de mare amploare, care deocamdată par de domeniul SF-ului, dar care nu este exclus să poată fi pornite și puse în aplicare în următorii cinci - zece ani.

"Turismul se schimbă. Oamenii nu mai vin pe litoral doar ca să stea la plajă, ci ca să-și creeze propriile experiențe. Tocmai de aceea trebuie să învățăm să fim o bună gazdă, să le oferim aceste experiențe. Este nevoie de turism cultural, dobrogean, transfrontalier chiar, este nevoie de experiențe digitale, experiențe vibrante pentru publicul tânăr, dar și de dezvoltare a turismului de afaceri și a destinației de city break pentru Constanța. Strategia cuprinde patru direcții, pornind de la echipamente, adică infrastructură mare, modul cum arată orașul, experiențe, evenimente, marketing, educație, pilonul central fiind pregătirea forței de muncă, și încheind cu echipa, adică o organizație solidă de management al destinației turistice Constanța", explică Mihaela Pușnava, reprezentant al firmei care a elaborat strategia.

Proiecte ambițioase, dar cu șanse de reușită

În ce privește proiectele de infrastructură publică, în strategie sunt menționate construirea unui stadion nou, de gabarit mare, care să fie reprezentativ pentru oraș și care să poată găzdui evenimente de mare anvergură, un centru mare de convenții și expoziții, pentru organizarea de evenimente business, un oceanariu și un acvariu de mari dimensiuni, dar și un aquapark cu dotări de ultimă oră, care să fie atractiv și în afara sezonului estival. De asemenea, proiectul propune modernizarea zonei Gării Constanța, care trebuie complet refăcută și regabaritată, pentru a deveni mai atractivă din punct de vedere turistic, dar mai ales reamenajarea taluzurilor, cu tot ce înseamnă zonă de coastă, care să cuprindă soluții practice de acces facil către plajă și puncte de belvedere. Nu în ultimul rând, în strategie se pomenește de realizarea unui pol de interes turistic în zona actualului stadion al Constanței, prin conectarea lui cu Parcul Tăbăcărie. Însă până vom vedea aceste planuri puse în practică, primii pași și mult mai aproape sunt reabilitarea străzii pietonale Ștefan cel Mare, în prezent un punct negru pe harta Constanței, dar și continuarea reabilitării Peninsulei. Iar, în viitorul nu foarte îndepărtat, sunt șanse să vedem și Portul Diamant, Portul Marina Nord, în prezent incluse în Masterplanul de dezvoltare, propus de Ministerul Turismului.

"Această strategie va constitui un pilon în realizarea noului plan urbanistic general al Constanței, care trebuie să răspundă în primul rând nevoilor constănțenilor, nu doar turiștilor. Strategia este extrem de ambițioasă, pentru că își propune să aducă la aceeași masă autoritățile locale, operatorii privați, dar și finanțatorii. Proiectele vizează un pachet atractiv și pentru constănțeni și, ceea ce este și mai important, creează respect față de spațiul public, respect care s-a pierdut în ultimii ani. Iar noi, oamenii, numai noi putem acum să facem diferența între o altă strategie, care să ajungă într-un sertar, și un moment de restart", a declarat primarul Decebal Făgădău.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Ștromeleag
7 martie 2018
Un primar de carton

Numaivădrogaț. Fumaț iarbă dă calitate

adi
7 martie 2018
minciuni

in anul 21OO poate

12 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5562 secunde