Surprize, surprize de la SPIT Constanța! Impozit pentru terenurile de sub apartamente sau case

5515
5
Surprize, surprize de la SPIT Constanța! Impozit pentru terenurile de sub apartamente sau case - fondspitcladiri-1455732386.jpg

Articole de la același autor

De două zile, constănțenii au început să primească acasă înștiințările de plată pentru impozitele și taxele locale. Unii au avut surprize plăcute, recunoscând că se așteptau să aibă mai mult de plătit, alții speră ca sumele să fie greșite și să nu trebuiască să scoată din buzunar atâția bani.


După ce mai multe persoane s-au plâns că nu înțeleg de ce li se percep și impozit pe teren și taxă pe teren, conducerea Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța aten-ționează că este vorba despre două lucruri diferite și că acestea se percep începând cu anul 2016. "Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța informează persoanele fizice care dețin apartamente și case că, începând cu anul 2016, datorează impozit/taxă și pentru terenul aflat sub aceste clădiri. Astfel, impozit pe teren datorează persoanele care dețin în proprietate un apartament și terenul în cotă indiviză aferent, precum și persoanele care dețin în proprietate o casă și terenul aferent. Taxa pe teren o datorează persoanele care dețin în proprietate un apartament și în folosință terenul în cotă individă aferent, precum și persoanele care dețin, în baza unui contract de administrare, închiriere, folosință sau concesiune clădiri și teren aferent proprietate publică sau privată a statului ori a unităților administrativ-teritoriale", explică directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun.


Potrivit acesteia, impozitul pe teren are termene de plată datele de 31 martie, respectiv 30 septembrie 2016, iar taxa pe teren se achită lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare fiecărei luni din perioada de valabilitate a contractului.


16 lei pentru 15 metri pătrați în centrul Constanței


De exemplu, pentru un apartament cu două camere, cu teren în suprafață indiviză de 15 metri pătrați, în funcție de zona unde este situat imobilul, A, B, C, D, o persoană fizică datorează un impozit sau o taxă pe teren cuprinsă între 3 și 16 lei. Astfel, proprietarii din zona A vor plăti 16 lei, cei din zona B - 10 lei, cei din zona C - 7 lei și cei din zona D - 3 lei.


Impozite mai mici în cartierul Palazu Mare


În cartierul Palazu Mare, considerat zona C, impozitele sunt mai mici decât în centrul Constanței - zona A. Astfel, valoarea de impozitare pentru un hectar de teren în zona C este în cuantum de 4.447 de lei, față de 10.316 lei în zona A.  


Comentează știrea

popey
18 februarie 2016
taxe abuzive

Alta smecherie, de ce sa platim de doua ori terenul ?

vasi
18 februarie 2016
bani pentru partid

Taxe si impozite mari înseamna mai multi bani pentru partid. Mai multe pomeni electorale. Bani adunați de la multi pentru putinii aleși. Rușine.

unu
18 februarie 2016
imp teren

daca sunteti bine documentati, inseamna ca iar au gresit...spitul.... ap 2 cam, casa de cultura, e trecut pe hartie , imp teren 17 lei ! eu stiam ca e zona B, dar chiar si A daca fiind, tot gresit este ! asta inseamna bugetar, gresesc , te fac sa iti pierzi timpul daca te duci la ei, apoi acel/acea functionara, nu e sanctionata in nici un fel ! de aia e aglomeratie pe joburi la stat ! multi, incompetenti si bine platiti... si 8 ore program.

Dragi constanteni
18 februarie 2016
Promisiuni "cum n-a vazut Parisul"

Anul asta,avem iar o surpriza.Cu deosebita mandrie partiotica si revolutionara ne-a scris Vagadau.Eu am plans.De la "Draga constanteanule" ni se adreseaza cu "Dragi constanteni" ca sa nu creada lumea ca i-a copiat scrisoarea lui Mazare din anul 2013.In rest,stupize..stupize...promisiuni cum n-a vazut Parisul.In tot cazul,pista de biciclete este gata, a fost bifata la realizarile anului 2015.Pentru Cazinou s-a intocmit "cadrul necesar" pentru un dosar penal.Este o realizare.Constanta a fost curatata de gunoaie in toamna anului 2015.Multumim America,Multumim Obama ca ni l-ai "curatat" pe Martin ,prietenul lui Vagadau.Domnule Obama,poate-l cureti si pe Vagadau.In rest,transparenta.

fagadu
20 februarie 2016
pamantul va rabda...

aveti anul asta cea mai mare suma la primarie...nu ati avut niciodata suma asta...era nevoie sa luati taxa si pe terenul de sub casa?...dar pe strada din fata casei, pe cand?...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.445 secunde