Țara noastră se află printre "fruntașe" la consumul de alcool. Statistici îngrijorătoare

193
Țara noastră se află printre

Articole de la același autor

România și Marea Britanie se află în topul țărilor europene în care se consumă cel mai mult alcool. Este concluzia pe care o scoate în evidență un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Studiul a comparat consumul din 33 de țări membre ale organizației. Un procent de 40% dintre bărbații români recunosc că au trecut prin episoade de consum excesiv. Iar femeile, de asemenea, îi ajung din urmă.

Bere, vin sau tărie. Indiferent de preferințe, 36% dintre românii intervievați consumă alcool în exces, arată studiul realizat de Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Cele mai multe persoane provin din mediul rural. Pentru unele dintre ele, ziua nu începe fără un pahar din băutura preferată.

Nu doar bărbații sunt mari consumatori. Femeile au început să le facă concurență. Vedem că 19% dintre ele consumă alcool în exces, lucru care le clasează pe locul cinci după femeile din Marea Britanie, Luxemburg, Danemarca, Germania sau Statele Unite.

„Răspunsul dumnealor, pentru că și noi am întrebat pacienții noștri, este că beau împreună cu partenerul e de viață: «Doar merg la muncă, doamna doctor, e normal să beau ceva când ajung acasă». La întrebarea «cât bei?», ei spun: «De la un litru de bere sau de vin în sus»”, precizează Raluca Prepeliță, psihiatru la Institutul Socola.

Din cauza consumului de alcool în exces, din ce în ce mai mulți oameni ajung la spital, și tot mai tineri. Mare parte dintre ei ajung să dezvolte boli cardiovasculare, hepatice sau psihice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4913 secunde