Israel-Hamas: Războiul din Gaza este ''o ruşine pentru civilizaţie'', afirmă şeful diplomaţiei chineze

1724
Israel-Hamas: Războiul din Gaza este ''o ruşine pentru civilizaţie'', afirmă şeful diplomaţiei chineze - 348k3auhighres-1709797652.jpg

Articole de la același autor

Catastrofa umanitară cauzată de războiul din Gaza este o "ruşine pentru civilizaţie", a declarat joi ministrul de externe chinez, Wang Yi, reiterând apelul Beijingului pentru o "încetare imediată a focului", relatează AFP.


"Faptul că astăzi, în secolul al XXI-lea, această catastrofă umanitară nu poate fi oprită este o tragedie umană, cu atât mai mult, este o ruşine pentru civilizaţie", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă la Beijing.


China a cerut în permanenţă o încetare a focului în Gaza, după ce Israelul a intrat în război în octombrie împotriva Hamas în enclava palestiniană.


Războiul a fost declanşat de atacul lansat la 7 octombrie 2023 de comandourile Hamas infiltrate în sudul Israelului, care s-a soldat cu moartea a cel puţin 1.160 de persoane, majoritatea civili. Ofensiva israeliană lansată ca represalii a provocat peste 30.700 de morţi, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, controlată de Hamas.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5675 secunde