Video Alegeri 2024. Reclamații privind desigilarea unor saci cu buletine de vot. Poliția face verificări, Prefectura explică situația

1076
Alegeri 2024. Reclamații privind desigilarea unor saci cu buletine de vot. Poliția face verificări, Prefectura explică situația - screenshot20240608205945whatsapp-1717869641.jpg
400 de saci cu buletine de vot ar fi fost distribuiți secțiilor de votare din Constanța fără a fi sigilați, așa cum prevede legea. 


Reprezentanții unui partid politic au anunțat acest aspect. În replică, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a preluat cazul și face cercetări.




UPDATE - Școala 3 din Constanța este împânzită de oameni ai legii, care fac cercetări, după acuzațiile mai sus menționate. Vom reveni cu detalii!




Update - Oficial de la Poliția Constanța


Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la 400 de saci cu buletine de vot ce ar fi fost desigilați, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele:


În cauză Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a dispus efectuarea de verificări de urgență, pentru stabilirea situației de fapt.



Ce spune Prefectura Constanța, despre situația sacilor desigilați


Referitor la un set de informații distribuite în spațiul public cu privire la procesul de organizare a scrutinului electoral în Constanța, facem următoarele precizări:


În sfera de responsabilități a instituției Prefectului intră, inclusiv, predarea buletinelor de vot și a materialelor necesare exercitării dreptului la vot de către toți cetățenii.

Buletinele de vot au fost predate în pachete sigilate în ambalajele originale de la Imprimeria Națională.

Structurile MAI au asigurat paza buletinelor de vot pe tot parcursul procesului de la primirea de la Imprimeria Națională, distribuirea către circumscripții și secții de vot și inclusiv acolo.

Pachetele ambalate cuprind 200, 400 sau 800 de buletine de vot, după caz.

Fracțiile de pachete acolo unde a fost cazul, au fost numărate și introduse în plicuri sigilate prin înscrisuri efectuate de personalul tehnic auxiliar.

Menționăm faptul că nici legea 115/2015, privind alegerile locale, nici Legea 33/2007 republicată, privind alegerile pentru Parlamentul European nu prevăd sigilarea sacilor, ci doar sigilarea pachetelor cu buletine de vot.

Procedura care prevede sigilarea sacilor, la care se face referire, este aplicabilă după exercitarea votului, când buletinele se introduc în saci separați pe categorii de alegeri, nu la predarea inițială a buletinelor de vot.

Mai mult decât atât, atributul sigilării materialelor electorale, inclusiv buletinele de vot, revine președinților birourilor secțiilor de votare, după primirea lor la secția de vot.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2989 secunde