Video Techirghiol, casă pentru păsările flamingo

617
Techirghiol, casă pentru păsările flamingo - flamingo-1710854248.jpg
Păsările flamingo rămân o prezență exotică pe lacul Techirghiol, dar nu atât de rară. După ce, zilele trecute, le puteai număra pe degete, acum un stol întreg a poposit pe lacul sărat din sudul litoralului. În mod obișnuit, păsările flamingo se opreau la noi doar pentru a se odihni. În ultimii ani, însă, au găsit la Techirghiol condiții favorabile lor, astfel că au decis să rămână pe meleaguri dobrogene, scrie antena3constanta.ro

Lacul Techirghiol se transformă încet, dar sigur, în casă pentru păsările flamingo. În mod normal, erau o apariție extrem de rară pentru țara noastră, însă acum un stol întreg a poposit pe lacul sărat din Techirghiol. Dacă la început păreau că fac doar un popas, apoi își continuau migrația către țări precum Grecia, Tunisia sau către zona Crimeei, în ultimii ani păsările roz au găsit la Techirghiol aceleași condiții și multe dintre ele au decis să nu mai plece.

Biologii spun că au găsit și aici mediul perfect: apă puțin adâncă și caldă. În plus, toate acestea duc la dezvoltarea crustaceelor, adică hrana necesară pentru ele. Mai au însă nevoie de liniște și intimitate ceea ce înseamnă că oamenii ar trebui să înțeleagă că nu trebuie să se apropie de ele ca să nu le tulbure, să se sperie și, evident, să plece.

Pasarile flamingo preferă regiunile cu întindere mare de apă de adâncime redusă, respectiv 30-50 cm, unde caută hrana în mâl cu ajutorul ciocului. Se hrănește în special cu nevertebrate de toate genurile pe care le filtrează cu ciocul din mâlul de pe fundul lacurilor. Pasarile flamingo au o înaltime de 2 metri si-ajung la 4kg greutate. Culoarea roz o capătă datorită cantității mari de carotenoizi pe care o obține din consumul crustaceelor capturate de pe fundul lacurilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4167 secunde