Aur pentru Cătălina Ponor la Doha. Gimnastica românească respiră!

248
Aur pentru Cătălina Ponor la Doha. Gimnastica românească respiră! - ponor-1459095568.jpg

Articole de la același autor

Cătălina Ponor a cucerit, sâmbătă, medalia de aur la bârnă, în cadrul turneului FIG Challenge Series de la Doha (Qatar), după un exercițiu foarte bun, demonstrând încă o dată lumii talentul și grația sa. Gimnasta din Constanța a primit aceeași nota ca în calificări, 14.650 și a terminat concursul pe prima poziție. Pe locul doi s-a clasat Lee de Araujo (Brazilia), cu 14.150 , iar pe trei Filipa Martins (Portugalia), 13.900. Principala contracandidată a Cătălinei, elvețianca Giulia Steingruber, a ratat exercițiul și s-a clasat doar pe poziția a șaptea. 


Nu este prima dată când Ponor urcă pe podiumul întrecerii din Qatar. În anul 2012 a cucerit două medalii de aur la sol și bârnă.


Retrasă din activitate acum patru ani de zile, gimnasta de 28 de ani a avut parte de o revenirea internațională de bun augur, cu o evoluție foarte sigură și echilibrată de la un cap la celălalt, cu foarte puține ezitări, ce îi conferă un moral bun înaintea turneului Preolimpic de la Rio, din perioada 16-19 aprilie.


Diana Bulimar a cucerit medalia de argint în finala de la sol, cu nota 14.125, în spatele elvețiencei Giulia Steingruber (14.700), iar pe poziția a treia s-a clasat Zsofia Kovacs din Ungaria. În cadrul aceleiași probe, mezina delegației României, Dora Vulcan, a terminat pe poziția a șaptea, cu 12.900.


Din păcate, în finala de la paralele, fetele noastre, Dora Vulcan și Diana Bulimar, au terminat concursul doar pe pozițiile 7, respectiv 8. 


Concursul, aflat la a IX-a ediție, a înscris la start 111 sportivi din 33 de țări.


Larisa Iordache și-a rupt degetul de la mână și va absenta de la turneul preolimpic din aprilie. O veste foarte grea pentru naționala României, Larisa fiind una din cele mai talentate gimnaste ale lumii la momentul actual. Singura speranță poate veni din partea forului european de gimnastică, care îi poate acorda sportivei noastre un wild-card, pentru rezultatele foarte bune obținute în ultima perioadă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4818 secunde