Baschetul de la CSM Constanţa evoluează

230
Baschetul de la CSM Constanţa evoluează - fond-baschet-noutati-1690543937.jpg

Articole de la același autor

Alexandru Olteanu, Valentin Boian și Alina Șerban, din cadrul Clubului Sportiv Municipal Constanţa, au fost prezenți la Dušan Ivković Basketball Clinic 2023 desfășurat la Belgrad.

Dušan Ivković Basketball Clinic, unul dintre cele mai importante clinicuri pentru antrenorii de baschet din Europa, s-a desfășurat la Belgrad, la Aleksandar Nikolić Arena, în perioada 24-25 iunie anul curent.

La ediția din acest an, a 22-a, și-au confirmat participarea doi dintre antrenorii de renume ce activează în baschetul european. Aceștia au fost lectori la evenimentul din capitala Serbiei.

Este vorba despre Vincent Collet, unul dintre cei mai longevivi selecționeri în funcție. Acesta este antrenorul principal al echipei naționale a Franței. Palmaresul acestui tehnician cuprinde argintul olimpic, două medalii mondiale de bronz, un titlu european și alte trei clasări pe podium la EuroBasket, toate la cârma Hexagonului.

De asemenea, și-a confirmat participarea Gordon Herbert, antrenorul echipei naționale a Germaniei, formație pe care a ghidat-o spre medalie de bronz la FIBA EuroBasket 2022.

Acesta a câștigat anterior FIBA Europe Cup, repsectiv campionatele din Austria, Finlanda și Germania, respectiv Cupa Franței. Tot în cadrul clinicului, legendarul Zeljko Obradović a prezentat topicul „set play for shooter” iar Dwane Casey, fost antrenor al celor de la Detroit Pistons, Minnesota Timberwolves sau Toronto Raptors la care a fost desemnat antrenorul anului în 2018, a susținut tactici „pick & roll defense” folosite în NBA și tendințe ofensive în NBA.

CSM Constanţa îşi ţine aproape jucătorii importanţi

Mario Lazar, Andrei Oprean, Vitalie Balan, Naser Omer și Adrian Rădulescu vor juca pentru CSM Constanța și în noul sezon 2023/2024.

Pentru Mario Lazar va fi al patrulea sezon la Constanța, după ce în stagiunea precedentă, Lazar a evoluat pentru echipa noastră în 26 de meciuri, cu o medie de 16.13 minute pe meci. Totodată, jucătorul născut la Baia Mare, a evoluat pentru echipa noastră și în baschetul 3x3, acolo unde, cu CSM Constanța, a reprezentat România în circuitul World Tour 3x3 și a devenit Campion Național 3x3 cucerind și Cupa României 3x3.

Tot la Constanța va continua și unul dintre jucătorii care au cele mai multe sezoane jucate în maioul Constanței. Andrei Oprean continuă la malul mării și va fi la al șaselea sezon pentru Constanța în Liga Națională. Oprean este singurul jucător din lotul Constanței care a evoluat pentru echipa constănţeană în toate categoriile de vârstă de-a lungul istoricului echipei, de la U14 la U18, Liga 1 și apoi Liga Națională și Cupa României. Totodată, Andrei Oprean este și unul dintre jucătorii pe care echipa se bazează în baschetul 3x3.

Jucătorul originar din Moldova, Vitalie Balan, continuă pentru al treilea sezon la Constanța. În vârstă de 23 de ani, Vitalie va face parte atât din lotul 5 la 5 cât și din echipa de baschet 3x3, cu care în sezonul precedent a devenit campion național și câștigător al Cupei României.

Revenit după o accidentare care l-a ținut departe de teren, Naser Omer se va alătura echipei după perioada de refacere și acomodare la intensitate și efort. Jucătorul de 19 ani continuă alături de CSM la malul mării și în noul sezon.

Unul dintre tinerii de perspectivă care a debutat în Liga Națională la 18 ani, Adrian Rădulescu, va face parte din lotul Constanței și în noul sezon. Promovat la echipa de seniori în sezonul 2022/2023 de către Alexandru Olteanu, adus de la echipa U19 unde este antrenat de Vladimir Mihai și Gheorghe Mircioi, tânărul jucător continuă alături de CSM pentru încă un sezon.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.515 secunde