BC Athletic Neptun, cu cinci echipe la startul Ligii Naţionale de baschet 3x3

202
BC Athletic Neptun, cu cinci echipe la startul Ligii Naţionale de baschet 3x3 - 1-1651744401.jpg

Articole de la același autor

Joi, 5 mai, la Sala Sporturilor din Constanţa, au debutat întrecerile Ligii Naţionale de baschet 3x3, competiţie la startul căreia BC Athletic Neptun aliniază două echipe la masculin, două la feminin şi una la U23.

Christian Chiţu, Mario Lazăr, Vitalie Bălan şi Andrei Oprean s-au reunit pe terenul 3x3 cu Athletic Neptun 1, în timp ce a doua formaţie este formată din Cristi Mâinea, Dani Mâinea, Cezar Bărăgău şi Vlad Corpodean.

La feminin, Athletic Neptun aliniază două echipe, cu trei nume noi la echipă: Ancuţa Stoenescu, Teodora Manea, Anisia Croitoru care se alătură Alinei Podar, vicecampioană naţională cu echipa constănţeană în ediţia precedentă.

A doua echipă feminină este formată din jucătoare tinere, care au mai evoluat pentru Constanţa în ediţia trecută a Cupei României 3x3: Laura Brebene, Andreea Ciauşi, Andreea Dragoş şi Ioana Mosoiu.

La U23 masculin, BC Athletic Neptun are următoarea componenţă: Christian Chiţu, Alexandru Coconea, Nicu Ciucă şi Andrei Oprean.

XXX

Naţionala feminină de baschet-junioare U14 a României a obţinut patru victorii în cele patru meciuri disputate la YDF 2022 Kosovo (Albania), turneu găzduit de Arena Qershori.

Conduse de pe banca tehnică de Florina Pora (antrenor principal) şi Alina Şerban (antrenor secund; de la BC Athletic-CSS 1-Laguna Constanţa) şi cu Amira Bou-Chedid (CSS 1-Laguna) făcând parte din lotul „acvilelor”, România U14 a trecut pe rând de reprezentativele Turciei (50-48), Bulgariei (57-53), Macedoniei de Nord (83-35) şi statului Kosovo (74-51).

În victoria cu Turcia, Amira Bou-Chedid a încheiat cu trei recuperări, trei pase decisive şi o intercepţie, fără să marcheze în 35 de minute pe parchet, iar contra celor din Kosovo, a pus patru puncte pe tabelă (1x3 p) şi a reuşit opt pase decisive şi trei intercepţii în 33 de minute.

Jucătoarea din Constanţa a contribuit la victoria contra Bulgariei cu 12 puncte (3x3 p), două recuperări, o pasă decisivă şi şase intercepţii, însă a avut cele mai multe posesii pierdute în 36 de minute jucate. Iar în duelul cu Macedonia de Nord, a încheiat reuşit opt puncte (1x3 p), patru recuperări şi patru pase decisive în 20 de minute bifate în teren.

YDF 2022 (The Youth Development Fund) este un program derulat de FIBA Europe care sprijină competiţiile juvenile ale cel puţin 50 de federaţii afiliate. Aceasta a fost al doilea turneu FIBA YDF la care România U14 a participat în această primăvară, după cel organizat în Macedonia de Nord.

Foto: Facebook / Baschet Club Athletic Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6063 secunde