Liga Naţională de baschet masculin, etapa a 29-a

Khaliq Spicer, decisiv pentru BC Athletic Neptun în victoria cu CSM Târgu Jiu

179
Khaliq Spicer, decisiv pentru BC Athletic Neptun în victoria cu CSM Târgu Jiu - 1-1650190124.jpg

Articole de la același autor

Echipa masculină de baschet BC Athletic Neptun s-a impus, cu scorul de 87-80, în faţa celor de la CS Municipal Târgu Jiu, într-o partidă disputată la Sala Sporturilor, contând pentru etapa a 29-a a Ligii Naţionale. „Gladiatorii din Tomis” au încheiat meciul în forţă!

Deşi porneau din postura de favoriţi, baschetbaliştii de la BC Athletic Neptun au avut un debut ezitant de partidă şi, chiar dacă şi-au adjudecat la limită primul sfert, 23-22, s-au văzut conduşi la pauza principală, gorjenii având avantaj o posesie după ce s-au impus în sfertul al doilea, 25-22.

Sfertul al treilea şi sfertul al patrulea au fost dominate de jucătorii antrenaţi de Alexandru Olteanu, 21-13 şi 21-20, graţie forcingului din final Constanţa trecându-şi în palmares o victorie frumoasă.

Americanul Khaliq Khadeen Spicer (17 puncte, opt recuperări) şi Vlad Corpodean (15 p) au fost principalii realizatori ai BC Athletic Neptun, în timp ce slovenul Zan Kosic a furnizat coechipierilor şapte pase decisive.

„Mulţumim tuturor pentru atmosfera din tribune şi pentru tot suportul din sezon!”, au transmis reprezentanţii grupării constănţene, pentru care urmează două meciuri în deplasare: restanţa cu CSM Oradea, din 22 aprilie (ora 19.15, în direct la Digi Sport), şi cel cu U-BT Cluj-Napoca, din 29 aprilie, în etapa a 30-a.

În clasament, BC Athletic Neptun ocupă locul 11, cu 40 de puncte. Lideră este U-BT Cluj-Napoca (52 p, două jocuri mai puţin disputate), urmată de CSO Voluntari (52 p) şi FC Argeş (50 p).

XXX

Echipa CSS1-Athletic Constanţa (antrenori George Mircioi şi Vladimir Mihai) a câştigat, scor 60-59, partida cu Baschet Club Athletic Constanţa U18 (antrenori Bogdan Ivanovici şi Mario Takacs-Sixt), în Campionatul Naţional de baschet juniori U18.

Ultimele 40 de secunde au fost decisive pentru învingătoarea din sala Complexului „Tomis” din strada Flămânda, CSS1-Athletic marcând coşul victoriei în ultima secundă.

BC Athletic conducea cu 59-55 cu 40 de secunde rămase din meci, însă CSS1-Athletic a avut două atacuri în care a înscris un coş de trei puncte prin David Calipetre, a forţat un turnover al adversarilor şi a marcat în ultima secundă la o repunere de sub panou prin Vlad Creţu.

Ambele echipe au jucat în Grupa B6 din Campionatul Naţional U18, acumulând cinci victorii şi o înfrângere şi totalizând 11 puncte în clasamentul grupei, BC Athletic pe primul loc şi CSS1-Athletic pe locul secund.

Foto: Facebook / Baschet Club Athletic Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4353 secunde