Liga Naţională de baschet masculin

"Gladiatorii din Tomis", final de stagiune cu fruntea sus în compania campioanei

148

Articole de la același autor

Echipa masculină de baschet BC Athletic Neptun a fost învinsă, cu scorul de 69-92, de U-BT Cluj-Napoca, într-o partidă contând pentru ultima etapă a sezonului regulat al Ligii Naţionale, disputată în deplasare.

La reprezentaţia lor de final de stagiune, „Gladiatorii din Tomis” au avut onoarea de a lupta, preţ de 40 de minute, cu redutabila formaţie ardeleană, nimeni alta decât campioana României. Clujul a tranşat rapid soarta întâlnirii în favoarea sa, având la pauza principală avantaj de 21 de puncte, după ce şi-a adjudecat primele două sferturi, 27-19, respectiv 25-12. Sfertul al treilea a aparţinut tot gazdelor, 22-14, în timp ce Constanţei i-a revenit onoarea de a încheia cu fruntea sus stagiunea, 24-18 în sfertul al patrulea.

Pentru BC Athletic Neptun, cele mai multe puncte le-au marcat Cristian Mâinea (14) şi americanul Khaliq Spicer (13). Mario Adrian Lazăr a reuşit şapte recuperări, iar slovenul Zan Kosic a furnizat coechipierilor patru pase decisive.

În clasament, echipa antrenată de Alexandru Olteanu a terminat pe locul 11, cu 42 de puncte.

„A fost un sezon în care BC Athletic Neptun a produs surprize plăcute în Liga Naţională şi, mai presus de toate, lumea a revenit în sală, pentru baschet, fără restricţii. Mulţumim tuturor celor de acasă şi celor care au fost în tribune la Cluj-Napoca, felicitări U-BT pentru parcursul din Liga Campionilor şi pentru energia din Polivalentă, succes mai departe!”, au transmis reprezentanţii grupării constănţene.

Alte rezultate ale rundei: CS Dinamo Bucureşti - SCM U Craiova 71-66, CSO Voluntari - CSM CSU Oradea 85-101, CSM Târgu Jiu - CSA Steaua Bucureşti 93-86, CS Rapid Bucureşti - FC Argeş Piteşti 72-95, SCM Timişoara - CSM VSKC Miercurea Ciuc 107-75.

XXX

Echipele CS Dinamo-CSS 6 Bucureşti şi Olimpia Bucureşti au intrat în posesia titlurilor naţionale ale Campionatelor Naţionale de baschet-juniori/junioare U19, sezonul 2021-2022, după ce au avut un parcurs fără greşeală în cadrul turneelor finale desfăşurate la Târgovişte, respectiv Braşov.

La masculin, Dinamo-CSS 6 Bucureşti a dispus în finală de CSS Târgovişte, scor 75-45, iar la feminin, Olimpia Bucureşti s-a impus în finală în faţa rivalei CSU Braşov, scor 57-56.

Foto: Facebook / Baschet Club Athletic Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2935 secunde