Calificare senzaţională pentru echipa naţională de tenis de masă a României la Jocurile Olimpice

15461
Calificare senzaţională pentru echipa naţională de tenis de masă a României la Jocurile Olimpice - fond-tenis-masa-calificaree-1708528047.jpg

Articole de la același autor

Tenisul de masă românesc continuă aventura la Campionatele Mondiale de la Busan, din Coreea de Sud. Echipa naţională feminină a reuşit o performanţă absolut magnifică şi s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei, dar, mai important, odată cu acest pas a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Campioanele Jocurilor Europene și-au continuat seria de invincibilitate în Coreea de Sud și au avansat printre cele mai bune opt echipe din lume, iar bucuria a fost dublă de această dată, întrucât faza sferturilor de finală a asigurat echipei biletele pentru Paris, cu 156 de zile până la startul Jocurilor Olimpice.

Performanța a fost atinsă odată cu victoria contra campioanei Africii, Egipt, scor 3-0, în optimile CM, o întâlnire în care sportivele antrenate de Viorel Filimon și Mihaela Șteff și-au păstrat calmul și au fost la fel de tenace precum în meciurile disputate de-a lungul competiției.

Contra Hanei Goda, Bernadette Szocs și-a folosit loviturile câștigătoare pentru începutul dorit, iar constănţeanca Eliza Samara s-a adaptat condițiilor de joc, în ciuda unui start nedorit, pentru o bucurie emoționantă după ce a întors scorul de la 0-2. Punctul necesar cu Egipt a fost adus de Adina Diaconu, care a accelerat spre victoria cu 3-0, datorită unui joc superior adversarei.

De menţionat este şi faptul că din lotul României mai face parte o constănţeancă, Elena Zaharia, în vârstă de 20 de ani.

Astfel, cu echipa feminină calificată la Jocurile Olimpice și două sportive care vor fi nominalizate în proba de simplu, lotul feminin își continuă drumul la CM cu un moral excelent, iar pentru locul în semifinale și medalia mondială va înfrunta Japonia, joi, de la ora 13:00.

Şi băieţii plâng câteodată

Naționala masculină a României a încheiat parcursul la Campionatul Mondial din Busan printre primele 16 echipe din lume, după un meci eveniment cu China, campioana olimpică și mondială en titre.

După seria de patru victorii consecutive prin care tricolorii au pătruns în optimile de finală, lotul condus de constănţeanul Andrei Filimon și Ionuț Seni a părăsit competiția onorabil, în fața campioanei ultimelor 10 ediții și marea favorită a ediției din Coreea de Sud.

Ovidiu Ionescu, Eduard Ionescu și Darius Movileanu i-au întâlnit pe primii trei jucători din clasamentul mondial, iar China s-a impus cu 3-0 și a obținut calificarea în sferturile de finală ale CM.

La Campionatul Mondial, echipa României a obținut 4 victorii (Egipt 3-0, Thailanda 3-1, Iran 3-1, Anglia 3-0) și a pierdut 2 întâlniri (Portugalia 0-3 și China 0-3).

Nu este un capăt de ţară pentru tenisul de masă masculin românesc, având în vedere că naţionala a întâlnit cea mai bună echipă a lumii. Rămâne de văzut cum se va descurca naţionala condusă de Andrei Filimon la următoarele competiţii la care va participa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6963 secunde