Campionatele Europene, prima încercare "de foc" pentru gimnastele din Constanţa

222
Campionatele Europene, prima încercare

Articole de la același autor

Componentele lotului naţional feminin de gimnastică al României au ajuns cu bine la Munchen (Germania), unde vor participa, în perioada 11-14 august, la cea de-a 34-a ediţie a Campionatelor Europene. Pentru sportivele din Constanţa, este prima încercare „de foc”, unde trebuie să confirme!

Cea mai bună gimnastă a Europenelor de juniori din 2020, Ana Maria Bărbosu, câştigătoare a şase medalii de aur, debutează la acest nivel în întrecerea senioarelor alături de Andreea Preda, de la CSS 1 Constanţa, şi de vicecampioanele continentale de la Mersin, Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu, ambele de la CS Farul Constanţa, şi Antonia Duţă. Gina Gogean Groza, Lucian Sandu şi Cristian Moldovan sunt antrenorii de la loturile naţionale de la Deva şi Bucureşti care le însoţesc.

Campioanele olimpice ale tineretului european Amalia Puflea, Amalia Ghigoarţă şi Sabrina Voinea Maneca, ultima legitimată la CS Farul Constanţa, împreună cu Miruna Valentina Botez, de la CSS 1 Constanţa, şi Crina Tudor, vor să aducă de la Munchen şi aurul în competiţia pe echipe. Ele sunt însoţite de antrenorii Ramona Micu (CNOPJ Deva), Camelia Voinea şi Cătălin Meran (CNOPJ Constanţa).

La competiţia care va avea loc în perioada 11-14 august, transmisă în exclusivitate în România de Prima Sport, s-au înscris 147 de gimnaste la senioare şi 112 la junioare, din 37 de ţări.

Europenele de la Munchen vor continua cu întrecerile băieţilor, care vor concura între 18 şi 21 august. România va fi reprezentată de Andrei Muntean, Gabriel Burtanete, Robert Burtanete, Răzvan Marc, Roland Modoianu (antrenori Marius Berbecar, Remus Jivan şi Gerard Speerstra) - seniori; David Puicea, Nicholas Ţarcă, Norbert Marcu, Flavius Borca, Andrei Titi (antrenori Adrian Meleancă şi Ioan Jeberean) - juniori.

Echipa masculină a României va pleca spre Munchen duminică, 14 august.

XXX

Federaţia Română de Gimnastică şi Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti au hotărât ca sala de gimnastică din cadrul clubului din şos. Ştefan cel Mare să se numească „Sala de gimnastică Mariana Bitang”, în semn de recunoştinţă şi respect pentru rezultatele avute ca antrenor şi pentru implicarea în demararea proiectului de construire a unui centru de pregătire modern.

Considerată de către World Record Academy cea mai de succes antrenoare din lume, Mariana Bitang a contribuit cu tenacitate şi perseverenţă la succesul olimpic, mondial şi european al mai multor generaţii de campioane.

Nu mai antrenează, dar pasiunea pentru gimnastică este neschimbată. Conduce Fundaţia Casa Campionilor şi, alături de Octavian Bellu, a iniţiat proiectul „Ţară, ţară vrem campioane”!

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4063 secunde