Gimnastica hipopresivă vă sculptează silueta

333
Gimnastica hipopresivă vă sculptează silueta - gimnastica-1659271057.jpg

Articole de la același autor

Vreţi să aveţi un abdomen plat? În acest caz, gimnastica hipopresivă poate fi de mare ajutor. Cu toate că tehnica abdominală hipopresivă nu suprasolicită coloana vertebrală, este foarte important, însă, să o executaţi în mod corect, astfel încât să preveniţi leziunile și alte efecte nedorite. Aceste exerciții abdominale hipopresive se referă la diferite posturi și tehnici de respirație utile pentru a subția și tonifia abdomenul. Acestea fortifică mușchii abdominali și regiunea lombară prin intermediul unei tehnici care implică încordarea diafragmei, în timp ce vă țineți respirația. 


Drept rezultat, se generează o presiune îndreptată spre interior, care activează podeaua pelvină și peretele abdominal. Diferența dintre tehnica abdominală hipopresivă și exercițiile tradiționale este reprezentată de presiunea exercitată la nivelul regiunii abdominale și al organelor interne.

Mai mult decât atât, aceasta poate completa alte exerciții care vizează regiunea abdominală. Deși această rutină necesită puțin efort, rezultatele obținute vă vor încânta, susțin specialiștii. Principalele beneficii ale tehnicii abdominale hipopresive sunt următoarele: subțiază și tonifiază talia, corectează postura corporală și îmbunătățește echilibrul, tonifiază musculatura abdominoperineală. În plus, reduce stresul și anxietatea, previne durerile care se pot declanșa la nivelul osului pubian, herniile și prolapsurile (deplasarea organelor). 


Pe scurt, stați cu picioarele depărtate la lățimea umerilor și cu genunchii ușor îndoiți. Înclinați-vă trunchiul înainte și formați un cerc cu brațele, de parcă ați vrea să îmbrățișați pe cineva. Mențineți-vă spatele drept și priviți drept înainte. Nu uitați să stați în poziția descrisă mai sus și să inspirați aerul. Încercați să mențineți pieptul umflat pentru cât mai mult timp posibil. Apoi, pe măsură ce simțiți că stomacul se contractă, mențineți poziția pentru câteva secunde. Acest pas presupune să vă țineți respirația pentru 10-15 secunde. După aceea, expirați încet și reveniți la o poziție normală. Odihniți-vă 20 de secunde, apoi repetați exercițiul



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6857 secunde