Campionii României la şah rapid, blitz şi dezlegări şi-au prezentat trofeele la Arcul de Triumf

456
Campionii României la şah rapid, blitz şi dezlegări şi-au prezentat trofeele la Arcul de Triumf - 1-1647350414.jpg

Articole de la același autor

Record de participanţi, zeci de părinţi emoţionaţi, partide între jucători de 5 ani versus 50 de ani, trei zile de poveste la Campionatele Naţionale de şah rapid, blitz şi dezlegări, găzduite de Pentagon Events din Bucureşti. La final, campionii şi-au prezentat trofeele în cadrul unei sesiuni foto la Arcul de Triumf!

Atraşi şi de fondul total de premiere, în valoare de 30.000 de lei, practicanţii sportului minţii şi-au dat întâlnire în număr foarte mare la Campionatele Naţionale de şah rapid, blitz şi dezlegări, la ediţia de anul acesta înregistrându-se un record de participanţi.

După nouă runde, la blitz-Open, categorie în care au concurat 150 de şahişti, pe prima poziţie s-a clasat GM Constantin Lupulescu, de la CS Universitar ASE Bucureşti, urmat de GM Bogdan Deac (CSM Iaşi) şi GM Vlad Cristian Jianu (CS Universitar ASE Bucureşti).

Dintre constănţeni, cele mai bune evoluţii le-au avut IM Ioan Cosma, de la CS Victoria Techirghiol - locul 10, I Henry Edward Tudor, de la ACS Fianchetto Constanţa - locul 19 şi NM Marian Zaim, de la CS Medgidia - locul 31.

La blitz-senioare, configuraţia podiumului a fost următoarea: locul 1 - IM Corina Peptan (CSM Bucureşti), locul 2 - IM Irina Bulmaga (CS Universitar ASE), locul 3 - WGM Elena Luminiţa Cosma (CS Universitar ASE), în timp ce WCM Maria Anghel, şahistă cu dublă legitimare, CSS Palatul Copiilor-CS Dinamo Bucureşti, a terminat proba pe poziţia a 27-a.

„Probabil a fost ultima competiţie naţională la care particip, dar şahul rămâne mereu în sufletul meu şi l-am trăit la maxim”, a declarat campioana Corina Peptan.

La şah rapid Open, s-a impus IM David Gavrilescu, secondat de GM Constantin Lupulescu, ambii de la CS Universitar ASE, bronzul revenindu-i unui şahist de la SCM Gloria Buzău, CM Teodor Nedelcu. Dintre constănţeni, cea mai bună prestaţie la această categorie a avut-o IM Ioan Cosma, de la CS Victoria Techirghiol - locul 16.

La şah rapid-senioare, victoria i-a revenit Irinei Bulmaga, urmată de Elena Luminiţa Cosma şi WGM Mihaela Sandu, de la CS Studenţesc Medicina Timişoara, constănţeanca Maria Anghel, care a reprezentat la această secţiune numai CSS Palatul Copiilor, încheind turneul pe locul 31.

XXX

În lumea şahului românesc, urmează o nouă competiţie de anvergură. Astfel, între 10 şi 20 aprilie, copiii şi juniorii sunt aşteptaţi la Eforie Nord, la cel mai important Campionat Naţional pentru juniori. Grupele de vârstă pentru Open şi junioare sunt 8, 10, 12, 14, 16, 18 şi 20 de ani. Director de turneu: IO Mariana Ioniţă.

„Medaliaţii la şah clasic, rapid şi blitz vor beneficia de gratuitate în cadrul Campionatelor Naţionale pentru copii şi juniori, ediţia 2023, conform probei - şah clasic, rapid, blitz - la care au obţinut medalia.

Înscrierile şi rezervările se pot face până în data de 4 aprilie, ora 16.00, la adresa [email protected]”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Şah.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Şah / Florin Ardelean / We Love Sport

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4758 secunde