În memoria „Baronului”! Şahiştii constănţeni l-au omagiat pe veteranul Ion Lungu

1377

Articole de la același autor

La cea de-a patra ediţie a Memorialului „Ion Lungu”, turneu omagial de şah organizat la magazinul Tomis Mall din Constanţa, fix 50 de jucători au luptat cu ambiţie pentru premiile în bani puse în joc alături de cupe, diplome şi medalii.

Veteranul Ion Lungu, cunoscut drept „Baronul” în lumea şahului constănţean, a fost omagiat, duminică, 6 martie, prin competiţia de la Tomis Mall, unde, după şapte runde consecutive, David Cristian, tânăr şahist care abia a terminat junioratul, a câştigat turneul neînvins. Prestând un joc solid, nu a dat nicio şansă adversarilor săi mai experimentaţi, confirmând speranţele puse în el.





Vicecampion al turneului a devenit acelaşi Alexandru Kutnic, care se apropie în realitate de 70 de ani, dar ca energie, stil şi forţă de joc, se apropie de… 20 de ani! Medalia de bronz i-a revenit matematicianului Ionel Linca, acesta făcând unul dintre cele mai reuşite turnee din ultimii ani. A avut o „sincopă” inexplicabilă în runda a patra împotriva coechipierului său Paul Tudora, fără de care ar fi putut câştiga Memorialul.

Iată clasamentul complet la vârf: locul 1 - David Cristian (Juniorul Constanţa; 6,5 puncte); locul 2 - Alexandru Kutnic (CS Sissa Constanţa; 6 p); locul 3 - Ionel Linca (CS Sissa; 5,5 p); locul 4 - Florin Savu (Fianchetto Constanţa; 5,5 p); locul 5 - Paul Tudora (CS Sissa; 5 p).



Rezultatele rundei care a decis podiumul: Cristian David - Paul Tudora 1-0, Radu Cârâc - Alexandru Kutnic 0-1, Iulian Anghel - Ionel Linca 0-1, Darius Ştefanică - Gabriel Luntraru 1/2 (remiză).

„Tânărul arbitru Daniel Panainte, de la CS Năvodari, cu un calm dezarmant, a rezolvat toate controversele recalcitranţilor jucători, în frunte cu Mihai Şerpoianu (ELO 2010), care avea ceva de comentat la fiecare rundă”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, preşedintele CS Sissa, Antonio Ruşa.

Week-end-ul următor (11-13 martie), şahiştii constănţeni vor participa la întrecerile Campionatului Naţional de şah rapid şi blitz de la Bucureşti (Pentagon Events).



XXX

Proiectul „Şah în şcoală” în judeţul Constanţa a mai făcut un pas.

Elevi de la 24 de şcoli din Constanţa, Medgidia, Năvodari, Mangalia şi Ovidiu au participat la un concurs de etapă al acestui minunat proiect susţinut de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanța, Direcţia pentru Sport şi Tineret Constanţa, precum şi de sponsorii tradiţionali - Rompetrol şi Aqua Carpatica.



„Copiii s-au bucurat de multe premii şi de un concurs frumos în atmosfera plăcută a Complexului Sport din strada Cuza Vodă.

Mulţumiri speciale inspectorului şcolar Gabriel Georgescu, de la ISJ Constanţa, directorului DJST Constanţa, Florina Cristache, și consilierului sport DJST Alexandru Negraru, pentru implicarea personală în buna desfăşurare a proiectului”, a transmis preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Constanţa, prof. Claudiu Iordache.


 

Foto: Antonio Ruşa



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7735 secunde