Titlurile de campioni naţionali la şah, decernate la Eforie Nord

230

Articole de la același autor

După nouă runde extrem de echilibrate, a căzut cortina peste ediţia de anul acesta a Campionatului Naţional de şah clasic, competiţie care s-a desfăşurat, în perioada 19-27 februarie, la Eforie Nord, având un fond total de premiere record: 100.000 de lei.

În runda decisivă, la masa 1, au jucat Tiberiu Georgescu şi Mircea Pârligras, la masculin, respectiv Alessia Ciolacu şi Andreea Panainte, la feminin. Titlurile de campioni naţionali au fost cucerite de Alessia Ciolacu, la senioare, Mircea Pârligras, la Open, şi Romulus Ştefan, la amatori.

XXX

În actualul context politic internaţional, marcat de invazia Ucrainei de către Rusia, preşedintele Federaţiei Române de Şah, Vlad Ardeleanu, a transmis un mesaj de solidaritate cu poporul ucrainean.

„Suntem alături de colegii şi prietenii noştri din Ucraina, în această perioadă cumplită. Condamnăm cu putere invazia militară a Rusiei în Ucraina, nu există loc de justificare.

Echipa Ucrainei este recent câştigătoare a Campionatului European pe echipe la masculin, iar în Superliga României, cei mai mulţi dintre jucătorii străini au fost cei ucraineni. De altfel, cei mai numeroşi şahişti străini în concursurile din România au fost şi sunt jucătorii ucraineni. Vom continua să îi invităm să joace la turneele din România, vom continua să le oferim suport şi vom continua să ne sprijinim reciproc în lumea sportivă a şahului.

Salutăm decizia FIDE - Consiliul Federaţiei Internaţionale de Şah, de a muta a 44-a Olimpiadă de Şah şi Congresul FIDE din Rusia, care ar fi avut loc, anul acesta, la Moscova. În circumstanţele actuale, susţinem mutarea activităţilor operaţionale ale acestui for sportiv în afara Rusiei.

Sperăm ca, în spiritul şahului, raţiunea să triumfe şi să fie reinstaurată pacea!”, a transmis preşedintele Vlad Ardeleanu.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Şah

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4529 secunde