Cluburile din subordinea MTS vor trece sub "umbrela" autorităților locale

285
Cluburile din subordinea MTS  vor trece sub

Articole de la același autor

Proiectul legii sectoriale privind transferul de competențe de la nivel central la nivel local în domeniul tineretului și sportului se află deja în transparență decizională și consultare publică, informează MTS, într-un comunicat remis Agerpres.

"Facem pași importanți și rapizi cu acest proiect și sunt mândră că am reușit să ajungem la un stadiu atât de avansat. Procesul de descentralizare este una dintre prioritățile programului nostru de guvernare și toți cei implicați fac eforturi pentru ca acesta să ajungă cât mai repede la o formă optimă, pentru a fi trimis către legislativ", a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran.

Proiectul reglementează cadrul legal privind transferul ansamblului de atribuții și competențe ale Ministerului Tineretului și Sportului către consiliile județene, consilii locale, concomitent cu asigurarea resurselor umane, materiale și financiare necesare exercitării acestora. Direcțiile pentru sport și tineret, casele de cultură pentru studenți, centrele de agrement vor trece în subordinea consiliilor județene, în timp ce în subordinea consiliilor locale vor trece cluburile sportive aflate în subordinea MTS.

Potrivit sursei citate, este vorba despre cel mai important proiect al MTS din această perioadă, descentralizarea fiind una dintre prioritățile actualului program de guvernare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.453 secunde