Trece stadionul "Farul" la administrația locală? "E un proces de lungă durată"

1332
3
Trece stadionul

Articole de la același autor

Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, și-a terminat, ieri după-amiază, vizita de lucru întreprinsă la Constanța, acolo unde a inspectat personal patrimoniul deținut de către minister. Cu siguranță a avut ce vedea - multe ruine și puține perspective.

Vizita Ioanei Bran a avut loc din proprie inițiativă, dorind să vadă cu ochii ei dacă, într-adevăr, Constanța are nevoie acută de infrastructură. A apucat în mai puțin de 24 de ore, în care s-a aflat la Constanța, să viziteze centrele de agrement pentru tineret, stadionul "Farul", baza "Triunghi", dar și terenul de rugby din Complexul Sportiv "Badea Cârțan". Ioana Bran a fost însoțită de către șefa de cabinet, Mirabela Iancu, unul dintre consilierii săi, dar și de reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța: Mariana Solomon (director executiv), Mihai Orzan, Alexandru Negraru (consilieri Sport) și Marian Țuțuianu (consilier Tineret).

Turul bazelor sportive nu a fost unul complet. Ministrul și-ar mai fi dorit să viziteze Clubul Sportiv Farul Constanța, Complexul Sportiv "Tomis" din strada Flămânda, Centrul Olimpic de canotaj din Năvodari și Restaurantul "Sport", însă agenda încărcată nu i-a permis acest lucru.

"Doamna ministru a purtat discuții cu reprezentanții autorităților locale și a fost informată de situația bazelor, însă și-a dorit să vadă personal stadiul acestora. Patrimoniul din Constanța nu seamănă cu niciunul din țară. Au fost și vor mai fi discuții, în vederea descentralizării sau în vederea unei noi forme de organizare, pentru ca aceste baze să fie la un nivel optim", a declarat Mariana Solomon, directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret.

v v v

Cel mai "arzător" subiect, fără discuții, este cel legat de situația stadionului "Farul". Ioana Bran a inspectat baza, a stat de vorbă cu reprezentanții SSC Farul și i-a asigurat că MTS a făcut toate demersurile pentru ca stadionul să treacă în administrarea autorităților locale. Din păcate, procesul este unul mult mai amplu și nu ține numai de MTS și DJST Constanța, fiind dificil să dea un termen de finalizare a transferului.

"Trebuie să recunoaștem că DJST și MTS nu pot investi în infrastructură atâția bani cât ar avea nevoie sportul românesc. Se vor căuta soluții la nivelul ministerului pentru a se găsi cele mai bune metode de reorganizare. Din ce am putut observa, este un ministru ce și-a oferit toată deschiderea față de problemele noastre. Chiar a stat de vorbă cu toată lumea, indiferent că a fost vorba de paznic sau de îngrijitor", a completat Mariana Solomon. 

Comentează știrea

sever
18 aprilie 2018
niste imbecili granitici

Constanta, al doilea port din Europa, dupa Roterdam, se poate lauda cu primul loc din UE la incultura. Nu va laudati imbecililor cu reabilitarea unui stadion de cacat, explicati-0ne cum este posibil ca unicul stadion din oras construit acum 60 de ani sa ajunga in halul in care este? Un oras cu 2000 de ani de istorie arata mai rau decat cel mai de cacat targ medieval (exceptand curvele si carciumile_). Cea mai mare tristete care ma cuprinde este sa constat ca incep sa regret "epoca de aur" cand exista un comitet de arta si cultura, cand infrastructura sportiva si subventionarea artistilor plastici era o realitate. v-ati cacat pe voi sa refaceti sala Republica in 6 ani. In ritmul asta stadionul o sa fie gata peste un secol.Asta este sa dai pe mana unor analfabeti jegosi nascuti in bordei de chirpici cu latrina in curtea batatorita de porci si gaini gaspodarirea unui oras.

Fiecare soldat poarta in ranita sa un baston de maresalesedescu
18 aprilie 2018
Micul ceaușel

O delegatie de partid si de stat condusa de tov. Ioana Brad a facut o vizita de pretenie si pace in jud. Constanta.Tovarasi,vom căuta soluții la nivelul ministerului pentru a se găsi cele mai bune metode de reorganizare.Trebuie SA FACEM TOTUL pentru propasirea sportului si tineretului in jud. Constanta.....In luna septembrie stadionul Faru' va gazdui festivalul "Daciada Tinerilor Pesedei",cea mai mare miscare sportiva din lume...." a spus la plecare tov.Ioana Brad ...Tov. Decebal Fagadau, aprimaru' nostru, si-a stres o lacrima cazuta pe obraz la auzul acetor mărețe cuvinte. "Din ce am putut observa, este un ministru ce și-a oferit toată deschiderea față de problemele noastre. Chiar a stat de vorbă cu toată lumea, indiferent că a fost vorba de paznic sau de îngrijitor", a declarat tovarasa Mariana Solomon. Ilici Iliescu a spus odata: "Fiecare pesedeu sa poarte in ranita sa o amintire cu Ceausescu."...Nu v-a placut Suzana Gadea.Aveti ce v-ati dorit.Aveti Ioana Brad.Aceeasi Marie cu alta palarie.

Pesedescu Ceausel
18 aprilie 2018
Nu v-a placut Suzana Gadea

O delegatie de partid si de stat condusa de tov. Ioana Brad a facut o vizita de pretenie si pace in jud. Constanta.Tovarasi,vom căuta soluții la nivelul ministerului pentru a se găsi cele mai bune metode de reorganizare.Trebuie SA FACEM TOTUL pentru propasirea sportului si tineretului in jud. Constanta.....In luna septembrie stadionul Faru' va gazdui festivalu' "Daciada Tinerilor Pesedei",cea mai mare miscare sportiva din lume...." a spus la plecare tov.Ioana Brad ...Tov. Decebal Fagadau, primaru' nostru, si-a sters o lacrima la auzul acetor mărețe cuvinte rostite de to'așa Brad... "Din ce am putut observa, este un ministru ce și-a oferit toată deschiderea față de problemele noastre. Chiar a stat de vorbă cu toată lumea, indiferent că a fost vorba de paznic sau de îngrijitor", a declarat to'așa Mariana Solomon. Ilici Iliescu a spus candva: "Fiecare pesedeu sa poarte in ranita sa o amintire cu Ceausescu."... Nu v-a placut Suzana Gadea.Aveti ce v-ati dorit.Aveti Ioana Brad.Aceeasi Marie cu alta palarie.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4793 secunde