Constanţa este pe harta mondială a gimnasticii. Junioara Alexia Vănoagă, vicecampioana mapamondului

23342
Constanţa este pe harta mondială a gimnasticii. Junioara Alexia Vănoagă, vicecampioana mapamondului - fond-gimnasticca-1680532291.JPG
Gimnastică feminină din România dă semne că poate reveni acolo unde a fost în urmă cu mulţi ani, pe culmile succesului. După ce Sabrina Voinea, fiica vicecampioanei olimpice Camelia Voinea, a strălucit la Cupa Mondială de la Doha, iată că acum o altă constănţeancă face furori la concursurile internaţionale. Este vorba despre Alexia Vănoagă, cea care a câștigat medalia de argint la bârnă, la Campionatul Mondial de juniori din Antalya. Delegația României de gimnastică se întoarce de la Campionatul Mondial de Juniori din Antalya cu o medalie de argint la bârnă, ceea ce nu este puţin lucru.

Alexia Vănoagă, o gimnastă de 14 ani din Constanţa, debutantă la un campionat mondial, a devenit vicecampioană mondială. În finala de la bârnă, sportiva a intrat în concurs cu a patra notă şi a obținut pentru exercițiul prezentat 12.8333, același punctaj ca și în calificări.

Sportiva este antrenată de Carmen Traicu, şi ea constănţeancă, și face parte din programul, „Țară, țară, vrem campioane”, coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom.

Președintele Federației Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, s-a declarat mulțumită de medalia obținută de Alexia și de faptul că, prin acest podium, „tricolorele” și-au depășit obiectivul stabilit pentru această competiție majoră.

„Este un obiectiv depășit de delegația României la această competiție a campionatelor mondiale de juniori, ceea ce demonstrează că gimnastele, antrenorii și comisia de selecție au fost o echipă. Obiectivul era un loc

4-6, iar Alexia a fost minunată. Pentru juniori anul competițional nu s-a încheiat. În iulie urmează FOTE, competiție pentru care sunt convinsă că se vor pregăti cu aceeași seriozitate” , a declarat Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică.

România a fost prezentă la Mondialul din Antalya cu 4 gimnaste debutante: Alexia Vănoagă, Crina Tudor, Anamaria Mihăescu și Alexandra Florea.

Alexia s-a clasat pe locul 17 la individual compus, în timp ce colega ei, Crina Tudor, a terminat competiția pe 21.

În proba pe echipe, naționala noastră de junioare a ocupat locul 8, cu un total de 97.964 puncte. Japonia a cucerit aurul mondial, SUA, argintul și Italia, bronzul. Acest rezultat superb al Alexiei Vănoagă arată faptul că gimnastica românească nu a murit. Micuţele fete trebuie să se facă mari şi asta nu face referire doar la trecerea anilor.

Gimnastele din România sunt valoroase şi au demonstrat de-a lungul timpului că se pot bate cu orice naţiune la orice competiţie. De altfel şi Constanţa se poate numi un oraş care a dat în trecut, dar dă şi în prezent, gimnaste pentru echipa naţională a României. Rămâne de văzut dacă Alexia Vănoagă se va menţine acolo sus şi va face la un moment dat pasul la seniori, acolo unde ar putea să cucerească alte medalii strălucitoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3683 secunde