Primul mare concurs ca senioară!

Gimnasta Sabrina Voinea Maneca va participa la etapa de Cupă Mondială de la Doha

1519
Gimnasta Sabrina Voinea Maneca va participa la etapa de Cupă Mondială de la Doha - 1-1677240902.jpg

Articole de la același autor

Încep competiţiile tari la nivel internaţional pentru gimnastele tricolore. Sabrina Voinea Maneca va participa la primul său mare concurs ca senioară: etapa de Cupă Mondială de la Doha, precedată de cea de la Cottbus. Sportiva de la CS Farul-CSM Constanţa va evolua în capitala Qatarului, la începutul lunii martie, şi speră să confirme ascensiunea din 2022.

Sezonul Cupelor Mondiale bate cu putere la uşă. Trei luni, patru oraşe - Cottbus (Germania), Doha (Qatar), Baku (Azerbaidjan) şi Cairo (Egipt) - şi sute de participanţi din zeci de ţări sunt coordonatele etapelor de Cupă Mondială la gimnastică artistică. Miza este extrem de mare. Pe lângă premii şi medalii, se acordă puncte în funcţie de locul ocupat în clasament, iar la finalul celor patru etape din 2023 FIG World Cup Series, primii opt gimnaşti de la fiecare aparat se vor califica la Campionatele Mondiale de la Antwerp (Belgia; 30 septembrie - 8 octombrie), competiţie de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Seria etapelor de Cupă Mondială va fi deschisă, în acest week-end, de întrecerea de la Cottbus, la care vor participa circa 200 de gimnaşti din 50 de ţări.

Săptămâna viitoare, 195 de sportivi din 41 de ţări vor concura la Doha. Printre ei, şi gimnaştii români. Constănţeanca Sabrina Voinea Maneca (la toate cele patru aparate), Andrei Muntean (la sol şi paralele), Răzvan Marc (la sol, cal, inele şi bară) şi Roland Modoianu (la cal, inele şi bară) încep sezonul competiţional cu întrecerea din Qatar.

Sabrina Voinea Maneca, de la CS Farul-CSM Constanţa, se numără printre gimnastele care se pregătesc prin programul „Ţară, ţară vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang şi de Octavian Belu şi finanţat de OMV Petrom.

XXX

Pe 26 martie, peste 100 de sportivi vor participa, la Constanţa, la competiţia de gimnastică acrobatică şi gimnastică pentru toţi organizată de Federaţia Română de Gimnastică.

Timp de şase ore, la Sala Sporturilor va avea loc Concursul Naţional de Gimnastică pentru Toţi şi Gimnastică Acrobatică.

Până atunci, antrenori, instructori sau gimnaşti se pot înscrie la cursul online, organizat de Ministerul Sportului pe 27 februarie 2023, în domeniul oportunităţilor de finanţare oferite de Agenţia Executivă Europeană pentru Educaţie şi Cultură, pentru entităţi publice şi private care activează în domeniul sportului.

Cursul va avea două sesiuni, în cadrul cărora vor fi prezentate oportunităţile de finanţare oferite de agenţie şi tehnicile şi instrumentele introductive pentru scrierea unui proiect cu finanţare.

Vorbitori şi formatori vor fi Thomas Răzvan Moldovan, secretar de stat cu atribuţii în domeniul fondurilor europene, Ministerul Sportului, şi Anca Ionescu, manager proiect România BeActive, Ministerul Sportului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3258 secunde