Investiţie realizată de DJST, prin intermediul Ministerului Sportului

Noi aparate pentru gimnastele constănţene, la Complexul Sportiv „Tomis”

1247

Articole de la același autor

Veste bună pentru gimnastele constănţene, care, începând din această lună, se vor putea antrena pe noi aparate la sala din Complexul Sportiv „Tomis” din strada Flămânda. O investiţie realizată de DJST Constanţa, extrem de utilă, având în vedere atât numărul mare de sportive care se pregătesc aici, cât şi obiectivele stabilite de cluburile şi de federaţia română de profil pentru sezonul actual.

„Pregătirea sportivă zilnică pentru competiţii interne şi internaţionale cumulează un număr mare de ore de antrenament, din care rezultă un grad mare de uzură a tuturor aparatelor existente în prezent în bazele sportive.

În baza sportivă a DJST Constanţa, îşi desfăşoară zilnic antrenamentele de pregătire competiţională internă şi internaţională lotul feminin de gimnastică din cadrul proiectului naţional «Ţară, ţară, vrem campioane», precum şi cele două cluburi sportive locale - CS Farul, CSS 1 -, dar şi Centrul Naţional Olimpic pentru Juniori (CNOPJ) Constanţa.

Pentru desfăşurarea în condiţii optime a antrenamentelor zilnice în cadrul sălii de gimnastică, cu o suprafaţă totală de 525 metri pătraţi, din baza sportivă «Tomis», Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, prin Ministerul Sportului, a achiziţionat o bârnă pentru competiţii de gimnastică artistică, paralele inegale şi o trambulină elastică, echipamente şi instrumente profesionale pentru gimnastică artistică la cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă, omologate de Federaţia Internaţională de Gimnastică, de care deja se bucură micile gimnaste, viitoarele campioane”, au transmis reprezentanţii DJST Constanţa. 




XXX

Ministerul Sportului a stabilit propunerile pentru bugetele federaţiilor sportive pentru anul 2023. Pe baza punctajului obţinut în urma rezultatelor din 2022, Federaţia Română de Gimnastică urmează să primească 6.200.150 lei.

„La stabilirea acestui buget, au fost luate în calcul medaliile de la Campionatele Europene de la Munchen (două de aur, două de argint şi două de bronz - în concursul junioarelor), Campionatele Mondiale (argint pentru echipa de gimnastică aerobică a României) şi Cupele Mondiale (şase de aur, două de argint şi cinci de bronz)”, au explicat reprezentanţii Federaţiei Române de Gimnastică. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5411 secunde