Cum explică Ministerul Educației necesitatea unei „Săptămâni verzi”

348
Cum explică Ministerul Educației necesitatea unei „Săptămâni verzi” - clasaelevimici-1675421744.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Educației a avizat, în cadrul Comisiei de dialog social, desfășurată joi, 2 februarie, Metodologia de organizare a programului național „Săptămâna verde”.

De ce o „Săptămână verde”? Pentru că poluarea și schimbările climatice ne afectează pe toți, iar ele sunt consecințe ale comportamentului nostru! Pământul are nevoie de noi, iar școala este locul în care copiii pot învăța, împreună, să aibă mai multă grijă de el!  Pentru că se creează contexte pentru activități în comun – preșcolari, elevi, cadre didactice, părinți, iar aceste contexte sunt nu doar mijloace de învățare, ci și căi de formare a unei culturi școlare bazate pe încredere, respect, colaborare, susținere reciprocă și comunicare nonviolentă.

Regulamentul de organizare pentru Programul „Săptămâna verde” a fost aprobat prin Ordinul de ministru nr. 3.629/02.02.2023, transmite Ministerul Educației.

Peste trei săptămâni începe perioada în care unitățile de învățământ pot organiza „Săptămâna verde".

În perioada alocată programului „Săptămâna verde” nu se organizează cursuri conform orarului obişnuit al unităţii de învăţământ. Programul se desfăşoară în conformitate cu un orar special, în fiecare dintre cele 5 zile.

Cu cel puţin o săptămână înainte de perioada pentru care s-a planificat desfăşurarea programului „Săptămâna verde”, conducerea unităţii de învăţământ comunică inspectoratului şcolar orarul programului.

Se pot organiza lecții în natură, dezbateri, jocuri de rol, fotografie vorbită, exerciții de construcție participativă a unor scenarii de viitor, vizionări de documentare, experimente, biblioteci vii, teatru forum, teatru legislativ, proiecte de servicii în folosul comunității, voluntariat, expediții și excursii în parcuri naturale și arii protejate, fără a se limita la acestea.

Activitățile propuse pentru „Săptămâna verde” trebuie să se poată desfășura fără contribuții financiare din partea antepreșcolarilor/preșcolarilor/elevilor, a părinților/reprezentanților legali, a cadrelor didactice și a unităților de învățământ preuniversitar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.05 secunde