Constanța nu l-a uitat pe maestrul emerit! Sâmbătă, Memorialul "Ioan Bărbătei"

369

Articole de la același autor

Sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 9.30, în sala Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" din Constanța, va avea loc Memorialul "Ioan Bărbătei" la lupte libere, competiție organizată de Asociația Județeană de Lupte cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța. 


Maestrul emerit al sportului Ioan Bărbătei a fost unul din cei mai valoroși antrenori de lupte libere din România, decedat din păcate, în iarna anului 2011, la vârsta de 63 de ani. De-a lungul timpului, acesta a format ca sportivi nume importante, precum actualul președinte al AJL Constanța, Gigi Pambuca, Vasile Vicol sau Ionel Holbură. 


"În total, vor fi peste 150 de participanți, cadeți, la această ediție a IV-a a Memorialului. Județul Constanța va fi reprezentat de aproximativ 70 de sportivi legitimați la Aurora 23 August, CS Mangalia, CSS Mangalia, LPS Constanța și Farul Constanța. Restul de 80 de lup-tători provin din București, Iași, Galați, Brăila, Buzău și Tulcea. 


Premiile vor consta în diplome și trofee pentru cei mai buni luptători, în funcție de categorie. Este un număr impre-sionant de mare de sportivi și ne bucurăm de aportul tuturor. Sperăm să fie o competiție pe măsura numelui fostului antrenor și îi invităm să fie alături de noi pe toți iubitorii luptelor", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele AJL Constanța, Gigi Pambuca. 


Sala Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" din Constanța devine, de astăzi, gazda Campionatul Național individual la lupte greco-romane, libere și feminine, etapă zonală, destinat școlarilor. Antrenorii Ioan Giuglea și Valentin Dobrin au înscris în cadrul acestui turneu aproximativ 14 sportivi. 


"Avem 5-6 luptători cu șanse reale la calificare, restul fiind începători. Ne putem gândi și la medalii la faza finală, speranțele noastre îndreptându-se spre vicecampionul en-titre Vlăduț Popa (85 kg), Iulian Popa (58 kg), Andrei Savu (50 kg), Andrei Niculaescu (100 kg). De asemenea, îl mai avem și pe Ștefan Popa, aflat în primul an la copii și sper să se califice, este un sportiv de perspectivă. La lupte libere, o avem pe Elena Sandu (46 kg), vicecampioana de anul trecut, dar și pe Cristina Pintilie (56 kg)", a declarat antrenorul Ioan Giuglea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Februarie 2016
Stire din Sport : LPS Constanța, aur  la Open-ul Bahrainului
Pagina a fost generata in 0.4534 secunde