Constantin Din: „Obiectivul României la Campionatul Mondial este clasarea pe locurile 1-7”

360
Constantin Din: „Obiectivul României la Campionatul Mondial este clasarea pe locurile 1-7” - handbal-mondial-1700227847.jpg

Articole de la același autor

Echipa naţională de handbal feminin a României are ca obiectiv la Campionatul Mondial din Danemarca, Norvegia şi Suedia, clasarea pe unul dintre locurile 1-7, pentru a putea participa la turneul preolimpic care să-i permită participarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Constantin Din.

„Avem speranţe mari la Campionatul Mondial şi suntem încrezători

într-un rezultat bun. Sperăm să ne situăm pe unul dintre locurile 1-7. Acesta este obiectivul stabilit pentru a putea să participăm în grupele pentru calificarea la Jocurile Olimpice”, a declarat Din.

Preşedintele federaţiei afirmă că toate cele trei adversare din Grupa E, Danemarca, Serbia şi Chile, sunt echipe puternice, dar s-a arătat încrezător că România se poate califica în grupele principale.

„Întotdeauna primul meci va fi cel mai dificil, apoi următoarele. Toate meciurile de la Mondial vor fi dificile şi noi trebuie să le abordăm pe toate cu încredere şi multă ambiţie. Noi ne ducem acolo încrezători să ne încadrăm în locurile 1-7, dacă nu trecem nici de grupă, e grav”, a mai spus Constantin Din.

România face parte din Grupa E a Campionatului Mondial de handbal feminin, care va avea loc între 29 noiembrie şi 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia şi Suedia, urmând să înfrunte în ordine Chile (1 decembrie), Serbia (3 decembrie) şi Danemarca (5 decembrie).

Meciurile din Grupa E se vor disputa în oraşul danez Herning.

Clasarea pe locurile 2-7 la Campionatul Mondial ar permite echipei României să se califice la turneele preolimpice, care vor avea loc în luna martie a anului viitor, campioana mondială având locul asigurat la JO. Pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, România trebuie să se claseze pe unul dintre primele două locuri la turneul preolimpic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.395 secunde