Constanţa "respiră" handbal. CSM dă piept cu Sporting Lisabona

670
Constanţa

Articole de la același autor

După succesul răsunător de pe terenul celor de la MOL Tatabanya KC, echipa de handbal CSM Constanța susține primul meci pe teren propriu în actuala stagiune a grupelor EHF European League. Marți, 24 Octombrie, ora 19:45, Sala Sporturilor din Constanța găzduiește primul meci din Grupa H, CSM Constanța - Sporting CP Lisabona.

După o participare în șaisprezecimile Ligii Campionilor în 2019, Sporting CP Lisabona a ajuns până în sferturile de finală ale EHF European League în sezonul precedent.

Sporting CP are în visteria sa 21 de titluri în Portugalia și 17 trofee obținute în Cupa Portugaliei.

Urmează adversari de calibru pentru CSM Constanța iar meciul cu Sporting CP va fi cu siguranță unul dintre cele mai așteptate meciuri ale grupei H, ambele echipe având victorii, CSM Constanța pe terenul celor de la Tatabanya (29-26) și Sporting CP pe teren propriu cu KGHM Chrobry Glogow (37-20).

Nu e prima întâlnire între o echipă a Constanței și Sporting Lisabona, în 2020, cu George Buricea în teren, alături de jucători care acum încă mai fac parte din echipă, Constanța remiza 27-27 în Sala Sporturilor, într-un tur preliminar EHF European League.

Meciul cu Sporting Lisabona va fi unul de gală pentru întreg sportul constănţean.

Nu în fiecare zi, o astfel de echipă, păşeşte pe parchetul din Sala Sporturilor, sală care de altfel a găzduit multe meciuri importante şi spectaculoase în cupele europene.

Fanii sunt aşteptaţi într-un număr foarte mare, iar aceştia trebuie să creeze o atmosferă incendiară pentru a turna plumb în picioarele adversarilor.

CSM Constanţa poate deveni o forţă în Europa, mai ales după victoria obţinută în deplasare în Ungaria. Atât echipa de pe litoral, cât şi lusitanii, au obţinut victorii în prima etapă, astfel că meciul acesta reprezintă un adevărat derby al grupei H.

Portughezii vor veni la Constanţa cu toate vedetele, astfel că sunt aşteptaţi handbalişti imenşi precum Francisco Costa, Pedro Portela sau portarul Andre Kristensen.

Dar, în acelaşi timp, şi băieţii noştri pot face faţă acestor handbalişti uriaşi şi pot produce surpriza în Sala Sporturilor.

Aşadar, marţi este zi de meci mare şi iubitorii handbalului de la malul mării au intrat deja în febra partidei.

Un aspect foarte important este şi faptul că intrarea la meci va fi liberă, tocmai pentru ca sala să se umple şi în tribune să se creeze un adevărat vacarm pentru adversari.

Sporting CP Lisabona are în mod normal prima şansă la victorie, însă nu întotdeauna socoteala de acasă se potriveşte cu cea din târg.

Rămâne de văzut dacă băieţii lui George Buricea vor face un nou meci mare şi vor aduce cele 3 puncte la Constanţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8641 secunde