Edi, vrem la EURO! România este pregătită pentru meciul de foc cu Israel

358
Edi, vrem la EURO! România este pregătită pentru meciul de foc cu Israel - fond-romania-decisiv-1700227798.jpg

Articole de la același autor

Mult a fost, puţin a mai rămas. A sosit momentul adevărului pentru echipa naţională de fotbal a României, dar şi pentru milioanele de fani ai „tricolorilor”. Deşi au făcut parte dintr-o grupă relativ uşoară, elevii lui Edi Iordănescu nu au reuşit să e califice matematic până la această oră, aşa cum au făcut-o alte reprezentative.

Calificarea ar putea veni însă sâmbătă seară, atunci când România întâlneşte Israel într-o partidă care se va disputa în Ungaria, la Felcsut. Evreii nu trec deloc printr-un moment bun prin prisma războiului din Ţara Sfântă, însă iată că au reuşit să scoată un rezultat de egalitate cu Elveţia, scor 1-1 şi să păstreze şanse pentru calificarea la EURO 2024.

Avantajul naţionalei noastre este că pentru România ar fi bun şi un rezultat de egalitate în partida cu Israel. Cu un singur punct câştigat mergem la EURO şi îi lăsăm pe israelieni acasă.

În acest moment, în Grupa I, Elveţia ocupă primul loc cu 16 puncte la egalitate cu România, însă cu un golaveraj mai bun.

Pe locul al treilea se află Israelul, cu 12 puncte, iar pe locul al patrulea este Kosovo cu 10 puncte. Kosovarii au şi ei o mică şansă de a merge la EURO, dar asta înseamnă că ar trebui să câştige toate meciurile rămase din grupă şi să profite şi de jocul rezultatelor din celelalte partide.

Dacă România pierde în Ungaria cu Israel, atunci va exista o reală problemă pentru Edi Iordănescu. În ultimul meci din grupă Israel va juca cu Andorra, formaţie pe care cel mai probabil o va învinge, iar noi vom fi obligaţi să batem Elveţia pe Arena Naţională, ceea ce nu este deloc un lucru uşor.

Probabil că sâmbătă Edi Iordănescu va începe cu Horaţiu Moldovan în poartă, iar cuplul de fundaşi centrali va fi alcătuit din Ovidiu Burcă şi Radu Drăguşin. Postul de fundaş dreapta va fi ocupat de Andrei Raţiu, iar pe partea stângă cel mai probabil va apărea Nicuşor Bancu.

Răzvan Marin şi probabil Darius Olaru îşi vor asuma rolul de închizători, iar linia de trei din faţa acestora ar putea fi formată din Nicolae Stanciu, Florinel Coman şi Ianis Hagi.

În faţa acestora sunt şanse foarte mari să îl vedem pe Denis Alibec, atacant aflat într-o formă de zile mari.

Rămâne de văzut dacă această formaţie va apărea sâmbătă seară pe teren la Felcsut şi dacă România va avea forţa necesară de a obţine măcar un punct care să ne califice la EURO 2024.

Este timpul ca aceşti băieţi să îşi dea sufletul pe teren şi să demonstreze că merită să îmbrace tricoul echipei naţionale.

Este timpul să ne calificăm şi să ieşim în stradă, aşa cum se întâmpla pe vremea lui Hagi, Popescu, Dan Petrescu sau Ilie Dumitrescu.

România are jucători mai bine cotaţi decât cei ai Israelului şi poate obţine calificarea încă de sâmbătă, pentru ca mai apoi să sărbătorească acest succes săptămâna viitoare în meciul cu Elveţia, în faţa a 50.000 de oameni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3289 secunde