Denis Florin Mihai aduce României prima medalie la Europenele Under-23 de lupte de la Bucureşti

74
Denis Florin Mihai aduce României prima medalie la Europenele Under-23 de lupte de la Bucureşti - lupte-euro-1678794594.jpg
Sportivul Denis Florin Mihai a asigurat prima medalie a României la Campionatele Europene de lupte Under-23, găzduite de Sala Polivalentă de la Bucureşti, luni, după ce s-a calificat în finala cat. 55 kg, la greco-romane.


Mihai se va bate pentru aur cu armeanul Karapet Manvelian, după ce l-a învins în sferturi pe moldoveanul Leonid Moroz şi a trecut în semifinale de ucraineanul Eduard Strilciuk.


Alţi doi români vor evolua miercuri în recalificări la greco-romane. La categoria 87 kg, Patrik Iulian Gordan a fost învins în calificări de danezul Turpal Ali Alvievich Bisultanov, iar în recalificări îl va înfrunta pe armeanul Hovhanes Harutiunian. La categoria 130 kg, Gean Ali a pierdut în sferturi în faţa ucraineanului Mihailo Vîşnîveţki, iar în recalificări îl va întâlni pe azerul Sarhan Mamadov.


În limitele categoriei 63 kg, Petru Victor Alexe a fost învins în preliminarii de polonezul Mairbek Salimov, iar la categoria 77 kg, Iulian Vasile Lungu a cedat în calificări în faţa georgianului Hvicea Ananidze.
România participă la competiţie cu 30 de sportivi, la greco-romane urmând să mai evolueze Adrian Daniel Anton (cat. 60 kg), Iosif Alexandru Ionescu (cat. 67 kg), Igor Andrei Botez (cat. 72 kg), Vasile Daniel Cojoc (cat. 82 kg), Ionuţ Florin Cristinel Goşa (cat. 97 kg).


Anul trecut, delegaţia României a încheiat Campionatele Europene de lupte Under-23 de la Plovdiv cu cinci medalii, aurul câştigat de Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg), argintul cucerit de Amina Roxana Capezan (cat. 65 kg), Maria Larisa Niţu (cat. 72 kg) şi Krisztian Biro (cat. 74 kg, lupte libere) şi bronzul obţinut de Denis Florin Mihai (cat. 55 kg, greco-romane).


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2626 secunde