Eduard Novak, la congresul FIFPRO de la Bucureşti: „Sportivii au nevoie de protecţie socială”

239
Eduard Novak, la congresul FIFPRO de la Bucureşti: „Sportivii au nevoie de protecţie socială” - novak-1683119055.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, miercuri, în deschiderea congresului FIFPRO Division Europe General Assembly 2023, organizat la Bucureşti de Blocul Naţional Sindical (BNS) prin afiliatul său Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN), că sportivii au nevoie de protecţie socială.

„E foarte important că fotbaliştii sunt apăraţi de diferite organizaţii. Am practicat ciclismul. Am văzut că mulţi ciclişti s-au confruntat cu diferite probleme. În sporturile profesioniste există interese financiare inclusiv din partea sponsorilor. Mulţi sportivi investesc timp şi efort chiar şi 30 de ani în sporturile pe care le aleg. Nu oricine ajunge însă campion. Sportivii însă ajung să piardă contracte şi constată că nu mai au nicio securitate socială. Ei au nevoie de protecţie socială pentru a-şi continua carierele. Noi lucrăm din greu pentru a face o reformă adevărată în sport. Congresul acesta, organizat azi la Bucureşti, demonstrează că România poate face parte din nou din sporturile internaţionale şi noi încercăm să contribuim la dezvoltarea fotbalului românesc. Sunt foarte fericit că sunteţi aici, vă mulţumim că ne acordaţi acest sprijin”, a spus Novak, conform paginii oficiale de Facebook a BNS.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat la rândul său că în ultimii şase ani instituţia pe care o conduce a făcut paşi importanţi pentru protecţia fotbaliştilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6598 secunde