Ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novák, în vizită la Primăria Constanța

121
Ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novák, în vizită la Primăria Constanța - chitacnovak-1661260372.jpg
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, și viceprimarul Ionuț Rusu au primit marţi vizita ministrului Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novák, în contextul lansării strategiei Clubului Sportiv Municipal Constanța. La întâlnire au participat Florina Cristache, director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, și Andrei Talpeș, director CSM Constanța.

Au fost prezentate cu această ocazie măsurile care vor fi incluse în Strategia Națională pentru Sport, în condițiile în care nu a existat o linie comună care să stabilească o direcție pentru sporturile individuale și de echipă. Noua strategie se va baza pe descentralizare și va include înființarea unor centre de excelență regionale în vederea pregătirii copiilor din alte județe.

„Este mult mai ușor să avem o viziune comună despre un sistem de finanțare care să stimuleze aceste sporturi, indiferent că vorbim despre sporturi de echipă sau individuale. Toată lumea trebuie să vadă continuitatea în sport, vrem să impunem și criterii de performanță atunci când acordăm finanțare”, a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.


„Avem o bază valoroasă de sportivi pe care trebuie să-i folosim. Sunt copii care vor să facă sport, dar nu au unde. Suntem pregătiți să facem investițiile necesare pentru refacerea tuturor bazelor sportive. Constanța are nevoie de cadrul necesar pentru dezvoltarea sportului, atât la nivel de comunitate, cât și de performanță”, a subliniat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Preluarea bazelor sportive în administrarea municipalității se va realiza în perioada următoare, această etapă fiind necesară pentru stabilirea planului de investiții al Primăriei Municipiului Constanța pentru următorul an.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3636 secunde