Eliza Samara, Campionat European de senzaţie. Argint, alături de Andreea Dragoman

138
Eliza Samara, Campionat European de senzaţie. Argint, alături de Andreea Dragoman - fondsamaratenis-1661081549.jpg

Articole de la același autor

Tenisul de masă românesc a reprezentat întotdeauna o forţă atunci când s-au desfăşurat Campionate Mondiale, Europene sau chiar Jocuri Olimpice. Şcoala de tenis de masă de la Constanţa este una care scoate talente pe bandă rulantă, dar care a şi dat echipei naţionale jucătoare extrem de valoroase de-a lungul timpului.

Este şi cazul Elizei Samara, cea care împreună cu echipa României a făcut un Campionat European de excepţie în Germania, la Munchen.

Eliza a făcut echipă cu nimeni alta decât Andreea Dragoman şi cele două au reuşit să cucerească medalia de argint, în finală fiind învinse de o altă româncă, Bernadette Szocs, cea care a făcut pereche cu austriaca Sofia Polcanova.

O altă româncă, Adina Diaconu, a jucat alături de iberica Maria Xiao şi cele două au cucerit medaliile de bronz. Putem spune că podiumul în competiţia de dublu feminin a fost cucerit de România. Trei românce participante şi toate trei au urcat pe treptele podiumului, ceea ce înseamnă că tenisul de masă feminin românesc are valoare.


Imediat după finalul competiţiei, Eliza Samara a ţinut să transmită un mesaj pe contul său personal de Facebook.

„O medalie dorită, muncită, obţinută. Am reuşit! Operaţie, recuperare, antrenamente! Andreea, ne completăm perfect, după locul 5 la Campionatul Mondial, a venit şi prima finală la un Campionat European Individual! Mulţumesc Federaţiei Române de Tenis de Masă, antrenorilor Viorel Filimon şi Mihaela Steff, întregului staff medical, doamnei psiholog Mioara Şincan, preparatorului meu fizic, Liviu Marius Poiană, care m-a adus la cea mai bună formă fizică într-un timp atât de scurt! Nu în ultimul rând, le mulţumesc familiei şi prietenilor pentru tot suportul şi încurajările primite”, au fost cuvintele frumoase transmise de Eliza Samara.


În competiţia de simplu, Eliza Samara s-a oprit în faza optimilor după ce a fost învinsă de Xiaona Shan din Germania, însă acesta nu este un aspect important pentru că nivelul competiţiei a fost unul extrem de ridicat. Colega sa, Andreea Dragoman, s-a oprit şi ea tot la optimile de finală după ce a pierdut în faţa unel alte germance, Nina Mittelham.

În aproape toate ţările europene există câte cel puţin o jucătoare asiatică, ceea ce face ca nivelul competiţiilor să fie de foarte multe ori dezechilibrat.


Federaţia Internaţională de Tenis de Masă ar trebui să ia atitudine în acest sens pentru că altfel riscul ca un campionat European să se transforme într-un Campionat Mondial este foarte mare.

Eliza Samara împreună cu celelalte tenismene din Constanţa se pregătesc acum pentru un nou sezon competiţional, în care au de gând să câştige cât mai multe medalii strălucitoare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5631 secunde