Fotbal / Al doilea turneu din proiectul Football Integrating Refugees, organizat de federaţia română

131
Fotbal / Al doilea turneu din proiectul Football Integrating Refugees, organizat de federaţia română - 1-1665737763.jpg

Articole de la același autor

Federația Română de Fotbal a organizat, la Giurgiu, cel de-al doilea turneu de fotbal din cadrul proiectului european Football Integrating Refugees and Asylum Seekers 2021-2024, după cel care a avut loc la București, în luna iunie.

La competiție, au participat patru echipe: trei formate din solicitanți de azil și refugiați și una care a reunit reprezentanți din comunitatea locală (de la Centrul Regional de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil Giurgiu și cluburi de fotbal din oraș).

Refugiații și solicitanții de azil implicați au provenit din Coasta de Fildeș, Iran, Siria, Ucraina și Somalia, iar la turneu au asistat și referentul zonal FRF și reprezentanți ai cluburilor din localitate, pentru identificarea jucătorilor cu potențial. Toți beneficiarii au primit echipamente de jucători profesioniști, informează Federaţia Română de Fotbal.

În lunile următoare, astfel de competiții vor avea loc și în celelalte centre regionale implicate în program, din Rădăuți, Șomcuța Mare, Timișoara și Galați. Scopul turneelor este acela de a acționa ca o legătură între refugiați și comunitatea gazdă, respectiv piața muncii din fiecare comunitate.

Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5966 secunde