Fotbal pasionant la finalul Superligii. Trei echipe se luptă pentru titlul de campioană

591
Fotbal pasionant la finalul Superligii. Trei echipe se luptă pentru titlul de campioană - fond-superliga-1683118787.jpg
Fotbalul este supranumit de cele mai multe ori „sportul rege” şi i se mai spune aşa şi pentru că este sportul care provoacă unul dintre cele mai mari spectacole. Este şi cazul campionatului intern, acolo unde cel puţin 3 echipe se luptă pentru titlul de campioană a României cu doar 4 etape înainte de finalul stagiunii.

Farul vs FCSB se va disputa peste 3 etape, însă chiar dacă va câștiga acel meci, trupa lui Charalambous nu va putea să ia titlul dacă Alibec și compania nu vor mai pierde și alte puncte în celelalte etape. Decisive se anunță meciurile indirecte pe care primele două clasate le vor susține cu echipele care se află într-o bătălie teribilă pentru accesul în Conference League.

Ultima etapă de campionat a redus diferența dintre Farul și locul 2, însă după această rundă, echipa antrenată de Gică Hagi a rămas singura care stă la mâna propriilor rezultate în tentativa de a cuceri campionatul. CFR, după eșecul din Giulești, a pierdut acest statut, în vreme ce FCSB, chiar dacă are 3 puncte în spatele constănțenilor și mai există un duel direct, nu depinde doar de ea.

Poate chiar mai important decât meciul direct dintre Farul și FCSB se anunță a fi meciurile pe care aceste formații le vor avea cu celelalte echipe. Mai ales că acestea, cu excepția lui Sepsi, se află într-o luptă pasionantă pentru cupele europene.

Prin calificarea în finala Cupei a lui U Cluj, echipă care nu are licență de Europa, măcar până la disputarea ultimului act al Cupei (pe 24 mai, între penultima și ultima etapă de play-off) locul 4 devine extrem de atractiv și ar putea să garanteze disputarea barajului pentru ultimul bilet de Conference League. Condiția: U Cluj să o bată pe Sepsi și să câștige trofeul în Cupa României.

În acest moment, chiar și Rapid a intrat în joc pentru locul 4, ba chiar și pentru poziția a 3-a, de care o despart doar 4 puncte, însă la egalitate de puncte cu CFR, giuleștenii ar fi avantajați. Chiar și programarea meciurilor pe zile în următoarele două etape e extrem de importantă.

La ora la care va avea loc ultima rundă din play-off, 27 mai, finala Cupei României va fi încheiată și se va cunoaște dacă locul 4 va merge sau nu în acel baraj pentru Conference. Astfel că ultima etapă ar putea fi cu adevărat explozivă, cu posibilitatea ca 5 din cele 6 formații să fie implicate cu miză fie pentru titlu, fie pentru locurile 3/4. În acest caz, toate cele 3 jocuri se vor disputa la aceeași oră.

În sns negativ, un clasament realizat exclusiv pe cele 6 etape din play-off o are pe CFR în prim-plan din perspectiva echipei care șochează. Clujenii au bifat o singură victorie, la fel ca Sepsi. Trupa lui Dan Petrescu a acumulat doar jumătate din punctele făcute de formațiile care acum sunt deasupra ei: Farul și FCSB.

Acest sezon ar putea produce și o premieră absolută de când Liga 1 a propus sistemul cu play-off, primul a fost cel din 2015-2016: să câștige titlul o echipă care să acumuleze mai puține puncte, per total (sezon regulat, fără înjumătățire+play-off) față de o alta. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2889 secunde