Fotbal / Școala Federală de Antrenori a încheiat ultimul modul din cursul pentru licența UEFA B-GK

219
Fotbal / Școala Federală de Antrenori a încheiat ultimul modul din cursul pentru licența UEFA B-GK - 1-1653644112.jpg

Articole de la același autor

Cursanții primului curs organizat de Școala Federală de Antrenori (SFA) pentru obținerea licenței UEFA B-GK au parcurs, timp de două zile, ultimul modul de pregătire, urmând ca, în luna iulie, să susțină examenul pentru dobândirea licenței, informează Federaţia Română de Fotbal.

În luna martie, SFA a demarat primul curs pentru obținerea licenței UEFA B-GK, necesar pentru a respecta directiva UEFA care obligă echipele din ligile profesioniste de fotbal din Europa să aibă sub contract antrenori de portari cu licența UEFA A-GK începând cu sezonul competițional 2023-2024.

Astfel, 26 de antrenori de portari au parcurs întregul proces de formare teoretică și practică, dar și activitate de mentorat.

În cadrul Modulului 3, au fost prezenți Daniel Gherasim, antrenor cu portarii la naționala feminină de fotbal a României, care le-a prezentat tema „Diferența dintre portarii din fotbalul feminin și cel masculin”, și Miodrag Todorov, preparator fizic al echipei naționale de fotbal a României, care s-a axat pe „Pregătirea fizică a portarilor”, de la variabilele esențiale pe care un antrenor trebuie să le respecte în antrenament, la metodele și instrumentele care se aplică în teren.

În a doua zi, Ștefan Preda, antrenor cu portarii la Farul Constanța, a lucrat alături de cursanți la „Periodizarea tactică” pe cicluri săptămânale, venind cu multe exemple și sfaturi din activitatea personală de la club, dar și din experiența ca jucător și formator de jucători.

S-a continuat cu „Analiza tactică”, curs în care Eugen Anghel, lector al Școlii Federale de Antrenori și antrenor cu portarii la FC U Craiova 1948, a prezentat cu multe exemple video evoluții ale portarilor din diferite meciuri. Pe baza acestora, fiind împărțiți pe grupuri, cursanții au identificat și analizat greșeli tehnico-tactice pe care le-au corectat prin exerciții adecvate cu ajutorul unor portari de U17.

Examenul de finalizare a cursului UEFA B-GK va avea loc în zilele de 19 şi 20 iulie.

Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.521 secunde