George Buricea: "Nu promit victorii celebre, promit o naţională care să dea totul pe teren"

154
George Buricea:

Articole de la același autor

Selecţionerul echipei naţionale de handbal masculin a României, George Buricea, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că nu poate promite victorii celebre, dar speră că poate să formeze un grup de jucători care să dea totul pe teren.

„Băieţii sunt foarte receptivi, păcat că nu suntem toţi, lipsesc câţiva, poate nu este cea mai bună naţională astăzi. Îmi pare rău că nu îi am pe toţi şi nu avem o arie de selecţie foarte mare. Noi nu suntem Franţa să alegem din 100 de jucători, avem o arie de selecţie mică, în plus mai sunt şi accidentaţi, alţii s-au retras şi atunci este greu. Dar vom face tot ce ţine de noi. Nu pot să promit nu ştiu ce victorii celebre, dar pot promite o naţională care va da totul pe teren, care va muri pe teren şi dacă se întâmplă să piardă, să o facă totuşi cu onoare”, a declarat Buricea.

Referitor la partida amicală cu Macedonia de Nord, de sâmbătă, de la Brăila, care constituie şi debutul său pe banca tehnică a României, Buricea a spus că şi-ar fi dorit să aibă jucătorii mai mult timp la dispoziţie.

„Cât de bine pregătiţi suntem, vom vedea la ora meciului de sâmbătă, deşi nu avem foarte mult timp la dispoziţie. De fapt nici pentru dubla cu Cehia. Aş avea nevoie de mult mai mult timp, dar încercăm să facem tot ce putem în această perioadă scurtă, să facem o echipă aşa cum îmi doresc eu, să impun sistemul pe care mi-l doresc şi pe care l-am impus şi la Constanţa. Cu siguranţă, la dubla cu Cehia vom fi mult mai pregătiţi. Acum nu mă interesează rezultatul, mă interesează să punem în practică ce am lucrat în zilele acestea la antrenamente. Eu zic că vom arăta destul de bine la ora meciului, chiar dacă timpul este atât de scurt. Nu pot să zic că am emoţii, sunt normale, sunt constructive, nu mă copleşesc. Până la urmă este vorba de un meci amical, o perioadă de pregătire. Nu avem de ce să avem emoţii pentru aşa ceva, probabil emoţiile vor fi mai mari la meciul cu Cehia”, a afirmat Buricea.

Tehnicianul consideră că şansele României în dubla cu Cehia, din barajul pentru Campionatul Mondial de handbal masculin din 2025, pot creşte cu ajutorul suporterilor români de la Baia Mare, unde se va disputa prima partidă.

„Este clar că şansele de calificare vor fi 60 cu 40%, mai ales că returul este în Cehia. Întâlnim o echipă care a jucat foarte bine la Campionatul European, care are jucători din Bundesliga, cu foarte multe meciuri tari, dar dacă vrem să egalizăm valorile ne trebuie o sală arhiplină la Baia Mare. În plus determinarea şi sacrificiul pot egaliza nişte valori şi putem ajunge la un 50-50. Dar eu cred în jucătorii mei şi că vor da totul pe teren”, a mai spus Buricea

Căpitanul echipei naţionale şi al formaţiei CSM Constanţa, Ionuţ Nistor, a afirmat că rolul jucătorilor constănţeni este de a-i integra cât mai repede pe ceilalţi în sistemul impus de Buricea.

„Noi cei şase-şapte de la Constanţa avem un rol foarte important la naţională, pentru că este sistemul nostru de la Constanţa şi trebuie să îi integrăm mult mai repede pe ceilalţi. Aşteptăm cu nerăbdare meciurile, dar avem nevoie de mai multe antrenamente, asta e clar, pentru a învăţa tot ceea ce este necesar tactic”, a spus Nistor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5027 secunde