Gimnastică / Sancţiuni dure pentru sportivii din Rusia şi Belarus. Nu mai pot participa la competiţiile internaţionale

223
Gimnastică / Sancţiuni dure pentru sportivii din Rusia şi Belarus. Nu mai pot participa la competiţiile internaţionale - 1-1646564047.jpg

Articole de la același autor

Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Gimnastică (FIG) a decis ca, începând de luni, 7 martie, sportivii, oficialii și arbitrii din Rusia și Belarus să nu mai participe la competițiile FIG, din cauza escaladării masive a invaziei militare ruse din Ucraina.

Decizia Comitetului Executiv al FIG va fi aplicată începând cu Campionatele Mondiale de Gimnastică Acrobatică de la Baku (Azerbaidjan), din 10-13 martie.

„FIG dorește să sublinieze că aceste măsuri excepționale și de urgență sunt decise și emise având în vedere circumstanțele extraordinare menționate. Ele constituie măsuri preventive care vizează păstrarea integrității gimnasticii, siguranța și integritatea membrilor și a tuturor sportivilor și participanților, precum și combaterea tuturor formelor de violență și a nedreptății sportive.

Cetățenii ruși și belaruşi care sunt membri ai Comitetului Executiv al FIG sau ai Comitetelor Tehnice FIG nu sunt afectați de această măsură atunci când acționează în calitatea lor de autorități FIG.

Comitetul Executiv va continua să monitorizeze îndeaproape situația și poate adapta în continuare aceste măsuri excepționale în funcție de evoluțiile viitoare“, se stipulează în comunicatul FIG.

În același timp, și Comitetul Executiv al European Gymnastics a consființit recomandările FIG și CIO: „Pe baza deciziei FIG pentru toate evenimentele organizate sub egida FIG, niciun sportiv, oficial și arbitru din Federația Rusă de Gimnastică și Asociația de Gimnastică din Belarus nu poate participa la evenimentele European Gymnastics. În plus, membrii European Gymnastics care provin din Rusia și Belarus nu își pot exercita atribuțiile. European Gymnastics este solidar cu Ucraina și speră sincer că foarte curând pacea va fi pe deplin restabilită în Europa“.

Foto: gymnastics.sport 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6037 secunde