Scrimă / Maria Alexe, medaliată cu bronz în proba de sabie, la Campionatele Europene de cadeţi de la Novi Sad

237
Scrimă / Maria Alexe, medaliată cu bronz în proba de sabie, la Campionatele Europene de cadeţi de la Novi Sad - 1-1646564653.jpg

Articole de la același autor

Cele patru sportive tricolore prezente la Campionatele Europene de cadeţi - feminin, sabie, individual, de la Novi Sad (Serbia) au trecut in corpore de faza grupelor și s-au calificat pentru tabloul principal.

În primul tur al acestuia, Rosemarie Benciu a pierdut meciul cu Marta Tasic (8-15) și a fost eliminată. Tot din primul tur au părăsit competiția și Alexandra Mitruș, învinsă cu 10-15 de Liza Bognar (Ungaria), dar și Amalia Stan, întrecută de Victoria Graudins, din Germania, cu 11-15, informează Federaţia Română de Scrimă.

Singura sportivă tricoloră rămasă în concurs, Maria Alexe nu a avut nicio problemă cu letona Jelena Piskunova, în primul tur, pe care a învins-o categoric (15-4). În 16-imi, Maria a avut o adversară din Italia, pe Maria Clementina Polli, de care a dispus cu 15-12. În optimi, stelista a eliminat-o pe Fabiola Villegas Montelongo (Spania), în fața căreia s-a impus cu 15-9, apoi a urmat meciul din sferturi, cu italianca Mariella Viale. Maria a controlat meciul de la cap la coadă, a condus în permanență și s-a impus după un final încins. 15-12 cu Viale și tricolora era calificată în semifinale, asigurându-și deja o medalie!

În penultimul act, Maria s-a înfruntat cu Martina Giancola, din Italia. După o întâlnire echilibrată în prima ei jumătate, Giancola s-a desprins și a învins cu 15-10.

Maria a câștigat medalia de bronz, adăugând a patra medalie la palmaresul delegației noastre la Novi Sad.

Celelalte sportive tricolore s-au clasat pe locul 33 (Alexandra Mitruș), 37 (Amalia Stan) și 42 (Rosemarie Benciu).

Foto: Facebook / Federaţia Română de Scrimă / Bizzi Team / FIE

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4751 secunde