Gimnastică / Se înfiinţează prima creşă sportivă din România! Inaugurarea, în luna august

146
Gimnastică / Se înfiinţează prima creşă sportivă din România! Inaugurarea, în luna august - 1-1647269192.jpg

Articole de la același autor

Viaţa este mişcare, iar mişcarea în mod organizat poate începe o dată cu învăţarea primilor paşi. Federaţia Română de Gimnastică, Cetatea Voluntarilor şi Clubul Sportiv Universitatea din Arad au semnat un protocol de colaborare pentru înfiinţarea primei creşe sportive din România. Proiectul presupune amenajarea unei săli de sport cu echipamente şi aparatură specifice.

Inaugurarea creşei sportive din Arad va avea loc în luna august 2022, urmând ca, din septembrie, cei 70 de copii înscrişi în proiect să înceapă cursurile, informează Federaţia Română de Gimnastică.

„Este un pas mic pe lungul drum al redresării gimnasticii din România, un drum sprijinit de oameni pozitivi care au înţeles importanţa gimnasticii ca disciplină fundamentală în dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a noilor generaţii de copii”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Carmencita Constantin.

Părţile implicate în această colaborare îşi doresc ca proiectul pilot al creşei sportive să fie extins la scară naţională prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă care investeşte în construirea a 110 creşe. Ministerul Educației va coordona implementarea acestei reforme, iar demersurile privind investițiile în infrastructură (construirea și dotarea celor 110 de creșe) vor fi făcute sub coordonarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4875 secunde