Liga Naţională de handbal masculin, etapa a 21-a

HC Dobrogea Sud a făcut instrucţie cu CSM Vaslui şi se menţine în „zona euro”

1270
HC Dobrogea Sud a făcut instrucţie cu CSM Vaslui şi se menţine în „zona euro” - 1-1646043392.jpg

Articole de la același autor

Aflată într-o luptă acerbă pentru un loc care să îi asigure calificarea în cupele europene, HC Dobrogea Sud a obţinut o victorie importantă: 24-16 (12-6), în deplasare, cu CSM Vaslui, într-o partidă contând pentru etapa a 21-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

HC Dobrogea Sud s-a impus fără drept de apel în duelul cu CSM Vaslui. După ce au mers cap la cap cu moldovenii în primele 20 de minute, „delfinii” au apăsat pedala de accelerație şi s-au desprins decisiv. De la 6-6, în minutul 18, echipa antrenată de George Buricea nu a mai primit nici măcar un singur gol până la pauză.

Portarul Dani Vasile a reuşit câteva parade senzaţionale, iar apărarea a fost de netrecut pentru jucătorii lui Gabriel Armanu. În atac, Nikolic, Komogorov, Ilie şi Stankovic au marcat gol după gol şi au dus scorul la 12-6, după primele 30 de minute. Istoria partidei fusese scrisă, iar handbaliştii constănţeni au făcut spectacol după pauză, cu faze rapide şi goluri frumoase în poarta gazdelor. A fost 18-9, în minutul 40, apoi ritmul a mai scăzut, iar „delfinii”, fără să scape frâiele partidei, au păstrat un ecart de opt goluri până la final, 24-16 indicând tabela la final.

Jucătorii antrenaţi de George Buricea şi-au propus să meargă „ceas” până la finalul campionatului, cu succese pe linie în cele cinci etape rămase de disputat.

„Îmi felicit jucătorii! Sunt fericit că am câştigat, ne-am făcut meciul uşor, pentru că l-am tratat serios de la început şi până în minutul 60. O deplasare grea, unde Turda şi Steaua au câştigat la un gol, iar Dinamo, la cinci goluri. Sunt fericit şi pentru faptul că am reuşit să le ofer minute şi celor tineri, pentru că doar aşa pot creşte.

Vine pauza de campionat, iar după aceea ne pregătim pentru următoarele meciuri. Pentru noi, toate meciurile rămase sunt nişte finale şi, uşor-uşor, cu multă muncă, vom ajunge acolo unde ţintim”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, antrenorul principal George Buricea.

HC Dobrogea Sud: Vasile, Chilianu - Nikolic 5 goluri, Ilie 5, Stankovic 4 (2x7 m), Komogorov 3, Andrei 3, Susanu 2, Stănescu 2, Caba, Vegar, Chikovani, Bruj.

Alte rezultate înregistrate în etapa a 21-a a Ligii Naţionale: CSM Bacău - CSM Focşani 24-24, CSM Alexandria - CSU din Suceava 25-33. Două meciuri s-au jucat în devans, CS Dinamo Bucureşti - Politehnica Timişoara 29-27 şi CSA Steaua Bucureşti - CSM Bucureşti 25-25, în timp ce întâlnirile CS Minaur Baia Mare - Universitatea Cluj şi AHC Potaissa Turda - HC Buzău se vor juca în zilele de 3 martie, respectiv 5 martie.

În clasament, HC Dobrogea Sud ocupă locul patru, cu 47 de puncte din 21 de meciuri disputate. Lideră este CS Dinamo (55 p, 20 j), urmată, în ordine, de CS Steaua (49 p, 20 p) şi Potaissa Turda (49 p, 20 j), în timp ce Minaur este pe cinci (43 p, 19 j).

XXX

Liga Naţională s-a întrerupt, pentru a permite echipei naţionale să se pregătească şi să susţină meciurile de baraj cu Macedonia de Nord pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2023. Prima manşă este programată pe 17 martie, la Skopje, iar returul, pe 19 martie, la Bucureşti.

Astfel, HC Dobrogea Sud va juca următoarea partidă, din etapa a 22-a a Ligii Naţionale, pe 27 martie, la Sala Sporturilor din Constanţa, contra nou-promovatei CSM Alexandria.

Foto: Facebook / CSM Vaslui

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5608 secunde