În "vână" la Școlare! Luptătorii constănțeni au brațe de fier

281
În

Articole de la același autor

În perioada 13-15 mai, la Suceava și Timișoara, au avut loc Campionatele Naționale Școlare la lupte libere și greco-romane.

La Suceava, unde s-au desfășurat întrecerile la lupte greco-romane, LPS Constanța (antrenori, Ioan Giuglea și Valentin Dobrin) a participat cu cinci sportivi, reușind să adune trei medalii: Vlăduț Popa a câștigat aurul la 85 kg, Andrei Savu a terminat pe locul secund la 50 kg, iar Andrei Nicolaescu a obținut bronzul la 100 kg. Un alt rezultat notabil a fost cel al debutantului Ștefan Popa - locul 5, la categoria 42 kg.

"Concursul a fost unul bun pentru noi, chiar dacă am fi putut obține mai multe medalii. Sportivii cu experiență și-au confirmat valoarea. Ștefan Popa la lupte greco-romane și alte trei fete de la libere au fost la primul concurs de asemenea anvergură. Important pentru ei era să adune meciuri, să se familiarizeze cu atmosfera și cu presiunea unor astfel de confruntări. Urmează ca, în perioada 2-4 iunie, la Odorheiu Secuiesc, să se desfășoare Campionatele Naționale la lupte libere, unde voi merge cu fetele, iar în săptămâna următoare, va fi rândul luptelor greco-romane, la Satu Mare. Acolo ne vom prezenta cu cei trei medaliați și cu Ștefan Popa. Sper să obținem rezultate cel puțin la fel de bune ca acestea de la Școlare, însă vom avea de muncit", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Ioan Giuglea.

v v v

La Timișoara, întrecerea de lupte libere a fost mai productivă pentru sportivii constănțeni. CSS Mangalia (antrenori, Marian Oancea și Cornel Trucmel) și-a înscris în palmares cinci medalii, grație evoluțiilor foarte bune avute de Andreea Ana - locul 1 (49 kg), Ana Maria Predică - locul 1 (56 kg), George Pârvu - locul 1 (50 kg), Cătălin Pârvu - locul 3 (63 kg) și Ștefan Teodorescu - locul 3 (56 kg). Alte medalii au revenit Elenei Sandu (LPS Constanța) - locul 3 (46 kg), dar și sportivei antrenate de Daniel Toader la CSS Medgidia, Gabriela Caraveanu - bronz la 56 kg.

"A fost o competiție reușită și sunt mulțumit de performanțele sportivilor noștri. Am încheiat concursul pe locul trei în clasamentul general pe echipe, după numărul de medalii. Pe primul loc s-au situat cei de la CSS Odorheiu Secuiesc, iar pe locul secund, CSS Hunedoara. Fiecare antrenor își dorește să obțină de la elevii săi cât mai multe medalii. Mereu este loc de mai bine. Sperăm ca la finala Campionatului Național de cadeți, de la începutul lunii iunie, să ne depășim con-diția. Vom merge acolo cu opt sportivi și sper să reușim să ne întoarcem cu tot atâtea medalii. Ne continuăm pregătirile, astfel încât să fim la capacitatea maximă sportivă la Odorheiu Secuiesc", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Cornel Trucmel. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5874 secunde