"Joc, Mișcare, Sănătate"! Ce activităţi s-au pregătit pentru copii cu prilejul zilei de 1 Iunie

890

Articole de la același autor

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, alături de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, Liceul cu Program Sportiv Constanța, Asociația Județeană de Handbal Constanța, Asociația Județeană de Judo Constanța, desfășoara evenimentul „Cupa 1 Iunie”, ediţia 2023, având ca beneficiari peste 300 de copii.

Evenimentul are ca scop promovarea mișcării și a beneficiilor sportului pentru o dezvoltare fizică și psihică armonioasă, pentru consolidarea spiritului de echipă și a celor mai utile deprinderi sociale și morale în rândul tinerei generații, tot mai sedentară și mai sedusă de ecranele digitale.

Ziua Copilului va fi marcată, în acest an, la Constanța, printr-un eveniment complex asigurat de mai multe instituții, asociații și cluburi sportive din județ. Activitățile dedicate zilei de 1 Iunie se vor desășura în perioada 1 – 3 Iunie 2023 în mai multe locaţii.

La baza sportivă administrată de Facultatea de Educație Fizică și Sport Constanța vor avea loc ateliere sportive (baby-baschet; handbal; fotbal), joi, 1 iunie 2023, în intervalul orar 09.00 – 13.00;

Apoi, la Complexul Sportiv Tomis, va avea loc o activitate organizată de către Asociația Județeană de Judo Constanța, tot joi, 1 iunie 2023, începând cu ora 10.00.

Mai departe, la Sala Sporturilor „Eftimie Elizei” din Medgidia, se va desfăşura o activitate organizată de către Asociația Județeană de Handbal, joi, 1 iunie 2023, începând cu ora 10.00.

La Sala de Haltere a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, în data de 3 iunie 2023, ora 10.00, copiii vor vedea ceea ce înseamnă această disciplină.

De asemenea, va avea loc şi promovarea tinerilor din cadrul promoției Urban Legend, pentru rezultatele deosebite, în intervalul 02-03 iunie 2023, în incinta Vivo Mall, activitate organizată de către Asociația Club Sportiv Urban Legend.

Se mai discută şi despre proiectul educațional „Joc, Mișcare, Sănătate” inițiat de către Liceul Tehnologic „Nicolae Istrățoiu” Deleni, cu ocazia Zilei de 1 Iunie, constând în implicarea copiilor și tinerilor din localitate în practicarea sportului, intrând în discuţie două ramuri sportive, mai exact atletism (cross) și fotbal.

Direcţia Judeţeană Pentru Sport şi Tineret Constanţa demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, faptul că îşi îndreaptă atenţia către tineri, în special copii.

Ziua de 1 Iunie este un prilej bun pentru a-i ajuta pe aceşti copii să înţeleagă tainele sportului şi, de ce nu, să se îndrepte către o disciplină în cadrul căreia să facă performanţă înaltă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6828 secunde