Lecția campioanei. În ciuda înfrângerii, Simona Halep a radiat la Miami

195
Lecția campioanei. În ciuda înfrângerii, Simona Halep a radiat la Miami - fond-halep-miami-1710945956.jpg

Articole de la același autor

Sportul, în general, este frumos cu bune şi cu rele. Victoriile sunt cele mai frumoase, iar din înfrângeri, oricine poate învăţa şi apoi poate ajunge pe culmile succesului.

Tenisul este supranumit „sportul alb” şi iată că, până şi acest sport, indiferent cât de imaculat ar fi, poate fi pătat. Însă de cele mai multe ori şi tenismenii sau tenismenele pot fi pătaţi fără voia lor.

Este şi cazul constănţencei Simona Halep, campioana noastră, care timp de un an şi șapte luni a trecut printr-un adevărat calvar, în corpul său fiind găsită o substanţă interzisă, şi anume Roxadustat.

Suspendarea a expirat, iar Simona Halep a mers la Miami, acolo unde a jucat în primul tur cu iberica Paula Badosa.

Un grup de români gălăgioşi a luat loc în tribunele arenei „Hard Rock Stadium” şi a aşteptat cu sufletul la gură să o vadă pe Simona ieşind de la vestiare şi păşind pe teren.

Şi acest lucru s-a întâmplat. „Simo” a ieşit entuziastă, şi-a salutat fanii şi a trecut la încălzire.

Relaxarea cu care a abordat partida a fost una incredibilă. A fost o descătuşare, pentru că a aşteptat acest moment de foarte mult timp. Cu siguranţă nu s-a gândit în nicio clipă care va fi scorul final al partidei. A vrut doar să se bucure de tenis şi chiar a făcut acest lucru.

În primul set Simona a dat drumul la lovituri puternice şi a încercat mai multe procedee, semn că îi era dor de un asemenea „meniu”.

Halep s-a impus rapid cu 6-1 şi deja românii din tribune exultau şi se gândeau la victorie.

Următorul set a fost unul în care Paula Badosa şi-a ridicat nivelul şi s-a impus cu 6-4, iar în decisiv „bateriile” Simonei s-au consumat. Badosa a câştigat cu 6-3 şi s-a calificat în turul secund al openului de la Miami.

După ultimul punct, Simona a zâmbit larg şi a lăsat să se vadă pe faţa ei câteva lacrimi de fericire.

Ea câştigase, era victorioasă. Faptul că a jucat din nou tenis a făcut-o să nu se gândească în nicio clipă la rezultat.

A fugit spre fileu şi a bătut palma cu adversara sa, după care s-a uitat spre cer, parcă mulţumind Divinităţii pentru ceea ce trăieşte în acele clipe.

A fost atentă la toate aspectele şi nu i-a scăpat nici momentul în care un puşti care nu avea mai mult de 10 ani a strigat cât l-au ţinut plămânii: „Simona, vrei să fii soţia mea?”.

„Simo” a mers la el şi l-a sărutat pe frunte, semn că aroganţa pe care a arătat-o de foarte multe ori de-a lungul carierei sale, a dispărut.

Imediat după meci, Halep a anunţat şi cu cine va colabora pe viitor. Ea va fi antrenată de spaniolul Carlos Martinez, cel care le-a antrenat printre altele pe celebra Svetlana Kuzneţova, dar şi pe Daria Kasatkina.

Pentru Simona Halep urmează acum alte turnee la care va participa, iar primul scop major este acela de a juca în vară la Roland Garros, cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Simona nu a servit doar pe teren. Ne-a servit tuturor o lecţie şi nu neapărat o lecţie de tenis. Este vorba despre o lecţie despre omenie, despre caracter puternic şi despre puterea de a reveni şi de a arăta celor care trebuie să vadă că au făcut o mare greşeală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.374 secunde